Strništa i rad na njima

Ja prskam 4 litre po hektaru, i sasvim je dovoljno, pogotovo ako se pridržavaš zlatnog pravila da ne prskaš po vrućini.... čak i prskanje po rosi, koja po mnogima ima negativno dejstvo, može odlično da ispadne, pogotovo ako rosa nije jaka....

Koristim 2,5 l/kj totala, odnosno oko 4,3 l/ha, i uvek je sve sprzeno za nekoliko dana (na strnistu uglavnom imam samo sirak iz rizoma...palamide nisam imao duuuugo). Pre dve godine mi je prskalica nesto bila neispravna, a ja nisam primetio, tako da sam 2 ha isprskao sa pola doze, znaci oko 2,1 l/ha. Sirak je venuo oko 20 dana, ali je na kraju i on uvenuo, i nije ga bilo dogodine u kukuruzu.

Za druge korove je verovatno potrebno vise totala, ali za sirak je 2,5 l/kj sasvim dovoljno :D

Godinama radim usluzno prskanje i iz nekog skromnog iskustva mogu reci da za parcele sa rastavicem i pirevinom ni 10l po ha nije dovoljno. Sirak pada i sa 4l/ha.

Odg: Strništa i rad na njima

IMT-550 je napisao(la):
MONTOYA je napisao(la):
ljudi misle da jedne godine popršću strnjiku sa 10l totala i naredne godine mora biti čista ko tepsija :nono:
Potpuno pogresno , to jest u pravu si.......... ::svaka cast::
Kod mene je tako. Sledeće godine kukuruz prodjem samo sa acetohlorom a folijarno uopšte ne treba.
Prskanje koje ću možda i danas da odradim i posle razbacivanje stajnjaka je priprema parcele za sejanje lucerke sledeće proleći.

cukaneca je napisao(la):
IMT-550 je napisao(la):
MONTOYA je napisao(la):
ljudi misle da jedne godine popršću strnjiku sa 10l totala i naredne godine mora biti čista ko tepsija :nono:
Potpuno pogresno , to jest u pravu si.......... ::svaka cast::
Kod mene je tako. Sledeće godine kukuruz prodjem samo sa acetohlorom a folijarno uopšte ne treba.
Prskanje koje ću možda i danas da odradim i posle razbacivanje stajnjaka je priprema parcele za sejanje lucerke sledeće proleći.
Nije bas tema za to , ali ja mislim da je mnogo bolje posejati lucerku na jesen nego na prolece,bolje se ukoreni a i nerazmisljas da li ce prolece da bude susno pa nejednako nicanje pa troskovi trt-mrt,to je moje misljenje i vidjenje....... :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

evo kako kod mene to izgleda inače ovo je jednom tanjiračom rađeno
Post je spojen: [time]1280256294[/time]

Uploaded with ImageShack.us

Evo i video zapisa tanjiranja od pre nekoliko dana. :cao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=snsHX66zcts[/youtube]

Nazad
Vrh