cika_jova
Član
ima i tu logike
ja cu po starinski u ugarivanje, za te pare kolko mi treba za total kupim nafte i gas
ja cu po starinski u ugarivanje, za te pare kolko mi treba za total kupim nafte i gas
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bećarina pusta je napisao(la):I kako sam rekao tako sam i napravio. Repica za zelenu gnojidbu je jučer posijana. Norma sjetve oko 12 kg/ha merkantilne i bilo je još nešto malo sjemenske repice. Sad lagano pada kiša, kao naručena.
Uploaded with ImageShack.us
Ljudiiiicukaneca je napisao(la):Ja se sa njom borim uspešno tako što je bijem sa 12 l/ha totala ali u fazi cvetanja. Dosad je bilo uspešno a i ovo sad što planiram da prskam je isto njiva koju sam skoro kupio sa puuno ostruge.kiraj je napisao(la):Ima problema u primeni totala ako zemljište ima tvrdih korova.Divlja kupina se prska kada već ima plodove, vremenski u septembru mesecu ,ako ima trske isto najbolji rezultati se dobijaju prskanjem u septembru a do tada sirak već baci seme.Ispada da i total treba raditi u split aplikaciji u zavisnosti od vrste korova.paorpaor je napisao(la):Citam Pinusov prirucnik (uputstvo za Bum,total) da kad se prska strnjiste obavezno(pozeljno) je dodati na 200 l vode 6-8 kg uree,uz utosak vode 120-200 l/Ha.
I jos kazu da se najbolji efekat postize kad se prska pred cvetanje korova.
aktuelnodraganpan je napisao(la):Hajde sada ovako...
Da nebih morao da citam sve od pocetka jer nemam vremena...,
Neka mi neko u kratkim crtama objasni posto prvi put radim,
Kako i sa cime i kada da poprskam korov na strnistu od tritikala, gde ima i palamide i mlecike i poponca i drugih trava. Zemljiste je na pola njive tesko a pola njive rastresito pored reke. Njiva je 35 ari a zelim posle da rasturim stajnjak i preorem do jeseni, pa naprolece da posejem kukuruz.
Drugo pitanje je za drugu njivu gde cu razorati vec uginulu lucerku na 30 ari a vec su krenule i to dobro travne vrste, a jesenas da posejem tritikal bez razbacivanja stajnjaka.
Hvala unapred
Izvinjavam se zbog lose cene....ostala mi u memoriji od prosle godine.....SasaK je napisao(la):Ja sam total ove godine platio 300 dinara u apoteci,4 litre po kj i cepaj...
paorpaor je napisao(la):Citam Pinusov prirucnik (uputstvo za Bum,total) da kad se prska strnjiste obavezno(pozeljno) je dodati na 200 l vode 6-8 kg uree,uz utosak vode 120-200 l/Ha.
I jos kazu da se najbolji efekat postize kad se prska pred cvetanje korova.
draganpan je napisao(la):Ama ljudi sta je najbolje od ovoga za moj problem
pa dovati total i isprskaj prvu njivu kad korovi dobro krenu(već bi trebali da su krenuli), na jesen rasturi stajnjak i uzori jesenje oranje. a za drugu njivu mogu i 2 oranja , jedno sad i jedno kad se korovi malo povrate, i dobijaš već pripremljeno zemljište za setvu, pređeš setvospremačom i sejdraganpan je napisao(la):aktuelnodraganpan je napisao(la):Hajde sada ovako...
Da nebih morao da citam sve od pocetka jer nemam vremena...,
Neka mi neko u kratkim crtama objasni posto prvi put radim,
Kako i sa cime i kada da poprskam korov na strnistu od tritikala, gde ima i palamide i mlecike i poponca i drugih trava. Zemljiste je na pola njive tesko a pola njive rastresito pored reke. Njiva je 35 ari a zelim posle da rasturim stajnjak i preorem do jeseni, pa naprolece da posejem kukuruz.
Drugo pitanje je za drugu njivu gde cu razorati vec uginulu lucerku na 30 ari a vec su krenule i to dobro travne vrste, a jesenas da posejem tritikal bez razbacivanja stajnjaka.
Hvala unapred
Tako je i kod mene glifol galenikin najjeftinijiFarmer II je napisao(la):Danas pitao u par apoteka, cena 295 din/l, a za kanister 10l glifola 2900 din, tj 290din/l