Strništa i rad na njima

Verujem da resi ovaj nacin bolje nego klasicno zaoravanje ali kad nemamo uslova i masina(mislim na sebe da nemam dovoljno jak traktor i gruber)oranjem ti jeste da mu izvadis koren i dosta se osusi ali vraga kad ga brazda poklopi i neki opet krenu da rastu pa posle ga dosta poseces i tanjoracom ali se majmun rqsiri preko rizoma,probao bih i ja ovaj nacin mehanicke obrade bez otrova,em ne trujes zemlju em ne trujes sede dok prskas.

Mixer,skidam kapu brate... reci mi molim te koji je gruber(sirina,koliko ide duboko,koje nozeve na njemu koristis,pacje sape ili koplja) u pitanju i kojim traktorom ga vozis?hvala unapred,sibaj dalje,svaka cast,super izgleda

Gruber satex 3 metra, 9 radnih tela. Dubina oko 15 cm. Radim sa montiranim krilima jer onda pokriva celu širinu i nema nigde ništa da se provuče. Vuče ga Claas Arion 630c, 160 ks. Posle ovog posla ide ili oranje zimsko tamo gde orem, a gde ne orem ide ponovo gruber ali bez krilaca samo koplja i za jednu rupu dublje nego sad...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Hvala ti na info,sad sam ih nasao,imaju manji u ponudi od 2,5m ali je i on za mene misaona cinjenica,nemam traktor dovoljno jak a i teza je zemlja za rad. Ovo tvoje deluje bogovski,odusevio sam se i prijatno iznenadio kako je povadio korov,retko sam vidjao da neko zadje da tako pokaze uradak,mahom su snimci u toku rada i u kretanju pa se ne vidi kako je odradio. Pozdrav!

usluzno prskanje,komsija malo zakasnio ali posle 2nedelje od posla palo sve
..3l glifol+10gr metmark/kj.......desila se i tri mala oplaza(sto se vidi na jednoj slici) pa sam to isao da ispravim danas
w9don7P.jpg
1GXYyZY.jpg
sn1gKWw.jpg

kod mene licno nikad nisam imao problem ali kod mene se smenjuju jecam ili psenica pa kukuruz i obrnuto(a i ako se desi da ide opet isti usev nije bilo problema),ovde kod komsije takodje ide kukuruz sledeci

Mi smo prvo odradili gruberom sve, a juče i danas totalisemo. Malo Sikaria, 2,4d i lepka.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Prošle godine smo tako probali i evo ove nema sirka u kukuruzu.

A prethodnih godina dva čak tri puta gruberom pa posle muku mučimo sa korovima.

A evo kako je izgledala najprljavija njiva.
abd7a467410e5f85097cd1a032a264f4.jpg

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Ja istanjiram strnjike pa posle prskam.Pokazalo se full, ekstra u koloru a i zaštitim njive od paljevine jer mi je žao da neki piroman kresne isečkanu slamu.

Nazad
Vrh