Strništa i rad na njima

Htedoh reći, koliko god neki repromaterijal poskupeo, mi ga moramo kupiti.. Kukamo I na veštak, I opet ga moramo uzeti, nafta sve skuplja al bez nje ne može, itd...

Kod nas sigurno 50% strnjišta a verovatno i više nije prskano nego je radjen neki vid mehaničke obrade. Nafta je sa 165 pala na 161, a veštak ako ostanu ove cene ići će 50% od planirane količine. Tako da nije samo da ćutimo i kupujemo...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Sto se tice tanjirace zadovoljan sam kako radi, na betonu sam namestio rotor na oko 15cm dubine za prvi prohod, vozim drugom brzinom u drugom rangu sa multipowerom na 1650obrtaja to je oko 10km/h, drugi prohod razmisljam da idem plice i drugom brzinom u drugom rangu bez multipowera oko 12,5-13km/h. Vuce se dosta teze od vucene Metalwolf sa 30diska.
Tezinu nisam merio, ali za razliku od poluteske drljace Agrofour od 6m koja je teska 1460kg, ova tanjiraca cini mi se da je bar 300kg teza…Aragona mislim da ne bi mogao nositi jer su to tanjirace koje su teske preko 2t u zavisnosti od tipa valjka. Ovo je prvi put kako radim sa tanjiracom tako da cemo videti nakon skidanja kukuruza kako radi,mada ove godine nece biti toliko zetvenih ostataka pa i nije merodavno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@deni89 ja imam ilgi aragon sa diskosnim valjkom teska katastrofa oko 2300kg a veliki prekrt zbog valjka ali radi posao odlicno... za te pare odlicno

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Jel si ti merio tanjiraču? Kad kažeš da teži 2,3t, a po specifikacijama je nesto ispod 2t.
I kako je nosi maxxum?
Nisam merio na vagi po specifikaciji je oko 2 tone po katalogu ali mislim da je teza. Maxxum 125 nije mu sve jedno kada je nosi imam prednju hidrauliku i teg izbacen 450kg. A vuce je nema greske..

Daleko je valjak od poteznica a on je oko 800kg. Veliki prekrt

Pitam jer kad sam je gledao, težina se kretala od 1,6 do 2t, reko mozda si dodao tegove. Ali da, valjak je bas težak, i jos na kraju pravi veliku polugu. Po meni je možda bolja opcija valjak od vlahova, jer je laksi I ne lepi tako kad je vlažno, a lepo radi.
Znaci nije maxxum-u bas svejedno ni sa prednjom hidraulikom i tegom..

Samo kada nosi a kada vuce igra se.

Mogao sam uzmem sa helux valjkom ali nisam hteo ovaj bas nabije zemlju kako treba a sto se tice vlazne zemlje ipak je za rad u suvom.

Može lagano da se pristupi obradi gde ima puno sirka ide oranje za repicu
a4e8df293ad97080a4a8646e3e13e44f.jpg
f9b96f30528207905cedc24b0ffcc659.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh