Strništa i rad na njima

Prvo tanjiranje za repicu...
710c2b112ef37680a40cf2ae312ffc59.jpg
cd9dc36cd41d226534c857c412e491e2.jpg
14d72fe39a82b4961b153f815d534ee0.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Redosled operacija je na ovoj ili prethodnoj strani teme. Podrivač -tanjirača- gruber

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Uvek sam početkom avgusta, pre odlaska na godišnji odmor, tretirao strnjišta totalom. Ove godine nema šta da prskam. Na strnjištima i dalje travke jedne nema.

Nadam se da ce biti kisa da krene,ako ne....ja sam se tako zeznuo par puta,posle tanjiranja nije nikao ni upola kao pre,ali eto njega sledece godine u kukuruzu xd.

Pomoć ljudi uzimam njednju njivu u zakup koja ima sirka i za izvoz trenutno je na njoj kukuruz.Kada se ovrše kukuruz prskao bi sa totalnom ali šta još dodati osim Limuntusa😏 da pojača dejstvo.

Pomoć ljudi uzimam njednju njivu u zakup koja ima sirka i za izvoz trenutno je na njoj kukuruz.Kada se ovrše kukuruz prskao bi sa totalnom ali šta još dodati osim Limuntusa😏 da pojača dejstvo.
Probaj glifomark ili glifohem,ova dva lepo deluju na strnjista i pogotovu u ovom periodu tj sredinom avgusta ali jbg na njivi je kukuruz. Mozes probati mont 960ec kad krene da nice iz semena,na proleće. Siran 40 sc mozes na njemu da primenis kad je negde oko 30 cm u kukuruzu a imas i vodorastvorljive granule siran 750wg. Ne znam sta da ti preporucim,mozda ce se javiti jos neko. Osnovno je ugar da ga ne poklopi brazda pa drljacom izvuces na kraj njive,to je stari metod ali i tad ostane polomljenih biljaka koje znaju da se prosire. Mozes na tako sredjenu njivu preprskati,ostaviti da deluje pa duboko poorati zimsko bar 25 cm. Nisam pametan ni ja,i ja sam sve ovo probao kod mene,negde je lepo delovalo negde je zezalo i jos uvek zeza ali i bitan je plodored,da ga gajena kultura ubije takoreci tj jedne godine zito odradis u fulu agrotehniku pa kukuruz isto pa trece recimo soju. Ne znam....

Nazad
Vrh