Strništa i rad na njima

Hvala ti u svakom slucaju kao da sam dobio dzabe,izbalirao sam oko 400 kom da imam za zimu kod prijatelja pa sam mu za tu slamu poorao njivu. Kad sam sutra dan otisao da zavrsim uvratine coveku,i one polako tinjaju,piromani imali vatreni pir pre mene,preslo preko puta,zapalilo siprazje i otkos na uvratini i ide vatra dalje....

A sto se tice mog posta u vezi Olalije,jednostavno mi drago da je neko iskusniji i pametniji bar pogledao sliku i dao mi normalan komentar a ne odmah da mi soli pamet kako sam poorao i zasto toliko duboko i tome slicno,to je vec sazvakana tema i dosadna.

Milan11 jesi li i ugario nesto,kakva je situacija kod vas,nas od vrše oblaci zaobilaze,sta je palo-palo je? Dvaput nam oblaci dolazili od strane Šabca i otisli ka Homolju a par puta nam nailazili od Vršca i Smedereva i sve otislo ka vama,poslednje jebilo proslog petka,jel pala bar kap? Povrtari svi popalili topove ljudi

Prikolica razbacivala isto , djubar od koka nosilja sa farme ,cist. Bude dosta vlazan i tesko se razbacivao . Iso sam namjerno dosta brzo al opet ponegdje padne gomilica . Inace ne orem samo plitko tanjiranje . Bilo mi je susenja soje sporadicno ,ili je fitoftora ali prije da je od tog djubriva ako je vise palo . Kod kukuruza je drugo jer ima dublji koejen . Mozda da sam zaorao nebi to bilo . Inace je ekstra pileci , za soju pogotovo . Slabo vuku lanci od prikolice kad je zitko nema slame

Ej,ni ja ne znam kako ce biti djubre, razgovarao sam sa vlasnikom farme ali ne znam sta ce mi i odakle dati, da li pokrivku od mladih pilica gde ima i malo slame ili od koka nosilja,a kazu par njih sto su uzimali da ima razlicitog,ima i pregorelog i suvkastog i zitkog ili ce mi dati mozda svinjsko jer ima i toviliste svinja.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Milan11 jesi li i ugario nesto,kakva je situacija kod vas,nas od vrše oblaci zaobilaze,sta je palo-palo je? Dvaput nam oblaci dolazili od strane Šabca i otisli ka Homolju a par puta nam nailazili od Vršca i Smedereva i sve otislo ka vama,poslednje jebilo proslog petka,jel pala bar kap? Povrtari svi popalili topove ljudi
Nisam nista radio, cekam vecu travu pa total.. Nista kisa nije palo nakon onih nekoliko olujnih dana u julu i tjt.. Sad smo se resetovali na stanje pre tih padavina, sreca bar nije toplo kao sto je bilo..

b8b66e8f110cd4d5b771e11c8a91ec24.jpg
a3589af0643cced9a633e8a7f79bdf4b.jpg

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk
Kako se isplati orati sa 5100 i dvobrazdnim plugom

To je ljudima neshvatljivo ali takva nam zemlja. Imam 15 ha obradivog a u dvoristu imam 7 razlicitih plugova,garant imamo 4-5 tipova zemljista i onda ja bar menjam plugove,koji mi gde i kad odgovaraju.2017.orao sam sa rakovicom 76 i jednobraznim da bih mogao da posejem.

Ne treba orati/ugarati po svaku cenu ako mu vreme ne pogoduje, ja bi radije sacekao povoljnije uslove nego isao tako em te mnogo kosta em lomis masine..

Ne treba orati/ugarati po svaku cenu ako mu vreme ne pogoduje, ja bi radije sacekao povoljnije uslove nego isao tako em te mnogo kosta em lomis masine..
Znam ali sam vec napisao,jedna njiva nije radjena 12 godina druga 2,cilj mi je razraditi ih i zato sam vas pitao da li je dobro sad razbacati po oranju ili po strnjici pa zaorati,znam da je skuplje

Jutros sam usput šlepao jednog što se zaglavio u sred strnjišta, čudio se i on i ja kako. Em suvo em visok teren, 560 se ukopo i ne mrda.

Nazad
Vrh