Strništa i rad na njima

Čuo sam od jednog našeg forumaša da kod njih u Temerinu u prskalicu od 600 litri pojedini likovi dodaju od 50do 100 grama limuntusa kad prskaju sa totalom kažu da baš pojača dejstvo nije on još probo al sad će probati ,probaću i ja pa baš da vidim jel ima razlike.

Pozdrav svima na Poljoforumu,pratim vas dosta dugo i dosta sam video od starijih i iskusnijih kolega,evo kako ode oranje tj.ugar kod mene. Inace ja sam iz Skobalja ,okolina Smedereva,radim oko 15ha i malo svinjogojstvo za svoje potrebe. Od kultura standardno kukuruz psenica i jecam. Pozdrav svima
e63f19e7d265fbfef39f9a2eb56e7845.jpg

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Nadam se da sam dobro objavio snimak i izvinjavam se zbog vise odvojenih postova sto pisem,jos se ucim ako je problem,neka ga moderatori spoje u jedan. Unapred hvala i pozdrav

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Polako Rašide, biće bolje kad se uvežbaš. Da bi se videle tvoje slike, podignem televizor i zarotiram ga u desno za 90 stepeni, onda je ekstra. Dobrodošao na forum...

Oba predloga su dobra. Nego da vas priupitam,sta mislite da je pametnije da odradim jer imam sledecu problematiku,da na strnjiku razbacam stajsko djubre konkretno piletnjak cist bez slame ili da poorem pa na orano? Moram da napomenem i da su njive bile zatravljene jedna 12 godina druga 2 godine i da nije radjen test zemljista. Kako ide kod vas ugar kod nas je stalo? Najverovatnije je poorano oko 20 ha u celom ataru i potanjirano mozda manje.

Ja iskreno ne znam sta je pametnije, uvek smo ga razbacivali po strnjici a onda zaoravali a iskreno nisam se nikad ni zapitao da li je to pravilno.. Sad ovako kad razmisljam deluje mi da je to ok, sta ce ti po povrsini ako lepo provrelo treba ga spustiti dole (zaorati) zajedno sa zetvenim ostacima..

Popalila mi stoka svu slamu,nisam imao da izbaliram za stoku morao sam da jurim pre kisa od drugih a taman sam mislio da je razbacam i lepo zaorem sad moram da jurim stajsko. Pukao sam i kintu jer sam kupio prikolicu za rasturanje stajnjaka

Ja iskreno ne znam sta je pametnije, uvek smo ga razbacivali po strnjici a onda zaoravali a iskreno nisam se nikad ni zapitao da li je to pravilno.. Sad ovako kad razmisljam deluje mi da je to ok, sta ce ti po povrsini ako lepo provrelo treba ga spustiti dole (zaorati) zajedno sa zetvenim ostacima..
Nisam hteo da ga ostavim po povrsini,razmisljao sam da ga posle prodjem tanjiracom pa na jesen jos jednom zaorem. Cilj mi je sto vise izmesati zemlju i razraditi je.

Popalila mi stoka svu slamu,nisam imao da izbaliram za stoku morao sam da jurim pre kisa od drugih a taman sam mislio da je razbacam i lepo zaorem sad moram da jurim stajsko. Pukao sam i kintu jer sam kupio prikolicu za rasturanje stajnjaka
Ako ti treba slame dodji kod mene kupi koliko god ti treba mada nismo bas blizu ima 20ak kilometara sigurno..

Nazad
Vrh