Strništa i rad na njima

Ipak bi ja na toj njivi posejao neku strninu, ječam-pšenicu. U suncokretu je dosta nezahvalno resavati sirak:prvo, sirak izlazi napolje tek sa vecim temperaturama-znači treba dosta kasno sejati suncokret. Drugo, suncokret na tim većim temperaturama jako brzo napreduje, širi se i raste i zaklanja sirak koji izlazi u etapama iz raznih dubina.Znači kombinovanje totala, špartanja, prskanja sirka. Jedna ovogodišnja slika sirka koji raste iz rizoma, kada ovo imate onda morate šro pre ošpartati njivu da bi ste ovaj sirak oslobodili kore da izadje napolje da bi ste ga mogli prskanjem uništiti.
f5e6d65b4da520b6a09dcad8cf31384a.jpg

Pomoć ljudi uzimam njednju njivu u zakup koja ima sirka i za izvoz trenutno je na njoj kukuruz.Kada se ovrše kukuruz prskao bi sa totalnom ali šta još dodati osim Limuntusa😏 da pojača dejstvo.
Samo psenica na jesen i posle nje resavas sirak. Kad god sam u takvu parcelu posejano neku drugu kulturu najebao sam.

За дивно чудо има доста влаге....лепо се урадило, мада на око изгледа баш, баш лоше, јер није ниско кошено....а ова грубијанка не ради фино...
Ma fantazija je covece,nema toliko ni veze sto je visoko pokoseno,sve ce se to izmesati. Kod nas dok ne krene kisa nema rada,tanjiraca nije ni jedna prosla,stoje strnjista niti neko prska,niti ih sprema.

Лоше???Галиције ти си баш мажен и пажен.
Mени то изгледа на око лоше...јер једнсотавно ова тањирача не може боље да одради посао из једног прохода..много је груба 23цм диск од диска...

Nazad
Vrh