Strništa i rad na njima

Prokleti sirak,ja bio da tanjiram kao u botanicku bastu da sam usao..reko nema total ove godine samo tanjiranje

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Pozdrav za sve kolge. Imao bih jedno pitanje. Pazario sam jednu njivu gde je bila strnjika i gde je bilo sirka kao da si ga sejao. Predhodni vlasnik je njivu prskao herbicidom "Malibu" i "Matonom". Da li bi ja na proleće mogao na tu njivu da posejem suncokret? Naravno planiram duboko oranje na jesen. Hvala unapred.

Posle velike kise sam uradio strnjista sa tanjiracom i sada ide gruber sa krilima.

K5mlQYG.jpg

t0oOIm0.jpg

lMflBRe.jpg

Ja tanjirao juce, i danas radio puteve naspram kukuruza, prasine strasno, kao pustinja, soja je za ovih 5 dana pozutela i nikakva kisa joj ne pomaze

I ja ću verovatno za vikend da prskam strnjiku. Sirak je dosta porastao i izbacuje metlice. A koliko sam video i ambrozija je izbacila cvetove. Primeniću 5 l/ha totala i to mu je to. Posle ću videti ako bude neke kiše da malo okrenem, ali videću još kakvo će vreme biti.

Pre grubera ides jednom tanjiracom,posle kad malo istrune slama ,ako ima padavina,dovoljno gruber jednom u jesen i bude to do proleca dobro,dobar deo istrune.Ne moze se ocekivati da se crni od gore,nije to oranje,bitno da sejalici ne smeta pri setvi,ako je neka diskosna njoj nije bitno koliko ima slame.

Nazad
Vrh