sova
Član
Da dopunim, rucku sa kuglom ogranici dole na polozaju ''fast''. I kada krenes kuci sa normalno podignutim orudjem, kockicu (obje) spustis dole skroz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li neko moze objsniti kakve veze ima tocak sa iskakanjem pluga,jasno mi je da plug na kom ima tocak i tad verovatno tocak neda ici dublje nego sto je podeseno ali da tocak koristi da ne ide plice e to mi nije jasno kako.takodje i kod mene ima parcela sa razlicitom vrstom zemljista i nije mi problem poplitit kad ode prekovise ali mi je veci problem kad dize plug
Čeone brazde su nezgodne zbog ulaska i izlaska, ali je prednost što se na krajevima parcela mnogo ujednačenije uzore. Godinama to radim.
Mislim da ta praksa gde se jedne godine ore na slog (greben) a druge na razor jako dobra i da trebaju svi da je znaju ako imaju ravnjake plugove.
Kod mene u kraju a i ja lično NE izvlačim čeonu brazdu ali zato na kraju oranja na oba kraja njive poorem popreko barem 2-3 prohoda što mu dođe na isto kao i da je bila izvučena čeona brazda stim da se nisam pri svakom okretanju struckao i lomio i traktor isebe a njiva poorana sva na istu dubinu .Čeone brazde su nezgodne zbog ulaska i izlaska, ali je prednost što se na krajevima parcela mnogo ujednačenije uzore. Godinama to radim.