emigrant
Član
Ne ore on,ima on brata.Verovatno on i plug šteluje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Onda ili promeni traktor ili promeni plug..Na 539 i 755 bogami i jeste
Pravi komentar.Možeš i svirati i pevati kad ide ide i obrnuto.Da budem iskren da recimo prosečno u 10-godišnjem oranju potrefim 2 godine da ide dobro a sve ostale,kako tako.Isto tako mogu da potvrdim da u najlošijem oranju bude i najbolji rod.Zato ljudi nemojte se svađati-bolje malo popiti po koju ( ko može i sme) i malo se opustiti uz meze.Uvek se uzore ko je domaćin a ko nije taj još ni ne misli da ore.Koristiti svaki trenutak kada se da orati,Bolje loše jesenje nego dobro prolećno-bar za naš kraj važi.Au ,vidi se da je zima počela .
Ja plug definitivno ne znam da uštelujem ako uslovi za oranje nisu dobri.Šta mu sve ne radim i ne mogu lepo da složim oranje .Onda padne lepa kiša ,zemlja nakisne i plug se sam ušteluje.
Svrati na proleće da ti pokazem moj oranje. Orem već 40 godina, a traktor imamo od 1968g. pa sam nešto naučio. Postavljao sam slike u temi oranje i prolećno oranje pa potrazite. Sad orem sa IMT539DV i plugom 754. Plug 754 dok su raonici oštri ore dobro kako ga god zakačiš. To da ljudi neće da kupe raonoke u mom kraju je činjenica, navaljaju neki ogroman kamen na plug ili neki deo od buldozera/tenka (što teze to bolje) i tako oru, ili kače po dva traktora.EVO RESENJA !!!
Pa gde si komsija pre da razjasnis situaciju. NOVI RAONICI i to je to.
Pa kad nemamo nista i ne mozemo promeniti nista daj malo da udarimo po stelungu.
Šisa bez makaza i brije bez brijača.Stvarno ima raznih na forumu. I to bahaćenje sa kupovinom novih raonika... Ja smem da se kladim da Vučić ne kupuje nove raonike, čak šta više ubedjen sam da ore bez njih.
Ma ok je komsija. Nemoj zameriti, verovatno nisi pratio diskusiju od pocetka pa si onako malo dernuo iz vedra neba a ja malo onako komsijski jbg. Imt 539 i 754 su druga prica, 754 ima zahvat 2x30cm ali to sad nije ni vazno. Raonici su naravno vazni ali to nije imalo veze sa pricom.Svrati na proleće da ti pokazem moj oranje. Orem već 40 godina, a traktor imamo od 1968g. pa sam nešto naučio. Postavljao sam slike u temi oranje i prolećno oranje pa potrazite. Sad orem sa IMT539DV i plugom 754. Plug 754 dok su raonici oštri ore dobro kako ga god zakačiš. To da ljudi neće da kupe raonoke u mom kraju je činjenica, navaljaju neki ogroman kamen na plug ili neki deo od buldozera/tenka (što teze to bolje) i tako oru, ili kače po dva traktora.
Ma ne muci me plug. Poenta je bila da li moze plug 755 (2x25cm) znaci zahvat 50cm da se podesi sa 539,raspon tockova 104cm tako da topling stoji pravo, plug po horizontalnim i vrtikalnom osom ravan, da ide u dubinu 20- tak cm da je JEDNAK ZAHVAT obe brazde a da mozemo sici s traktora da ore sam, sto bi opet smatrali kao idealno stelovanje pluga.Ma nema zamerke, Nisam ni hteo da objašnjavam kako se šteluje plug jer većina ,,zna" a ostlima ne mozeš pokazati.Ako te baš muči plug mogu ti pokazati kako se pravilno podešava u njivi. Ako prolaziš za Novi Pazar ja sam blizu puta, pa svrati.
Znaci: kolenasta izvucena_________________cm
rucka kolenaste u ______zubu od traktora
boni lanci otpusteni DA NE
topling stoji na sredini traktora DA NE
zahvat prve i duge brazde isti znaci u ovom slucaju po 25cm DA NE