Stelovanje pluga

Orati kada za to nisu ispunjeni ni najmanji uslovi isto je kao prskati voće po kiši...sva ta mučenja traktora i pluga, potrošnja goriva i nerviranja nekima nisu dovoljna da se manu ćorava posla.Pogotovo kada je reč o zimskom oranju...nikad nije bilo da nije pustilo od 1. novembra do 1. februara (recimo) dovoljno dana da se lepo uzore.Jesenas je kod nas bila ogromna suša...ozbiljne kiše nije bilo od septembra...ljudi su već krajem oktobra krenuli u zimsko tako što su lomili i krivili plugove, a oni "majstori" koji su izbegli tu štetu, štelovali i zezali se na kraju svake brazde.Te ručuca A, te ručica B, te loši raonici, te lanci, te *urci te palci...Rezultat; Katarstrofa...i što se tiče zatrpavanja ostataka, krive i nejednake brazde, a o dubini da ne govorim (laganje sebe).Kada je palo par kiša orala je i najveća neznalica koja plug samo zna da zakači na traktor.Naravučenije; "Kad Bog 'oće i mrtav prdne!".​

Taman posla da necu, nego i traktor i plug je u selu, kad odem izmericu sad koliko je tacno cini mi se 6-7cm da je ostalo a bilo je i 9cm, javljam

Pozdrav dobri ljudi,u pitanju je kombinacija ursus 355 I 756,da li moze neko ako mu nije tesko,ko je pomerao kolenastu,stelovao plug da mi samo okvirno izmeri kolenastu,jer je na mom plugu neko zavario,Pa cisto da bvidim da li da skidam var Pa da pomeram osovinu,mada cini mi se da Treba,jer je koleno pomereno skroz do pluga.
Ili da mi se Javi neko ko I'ma ovu kombinaciju

AgroKs,
jel ti problem probati. Ako si zadovoljan kako ore, ne diraj ništa, samo pići. Ako ne, onda na reži zavar i podešavaj. O načinu podešavanja je baš puno napisano u temi.

Ma gde Sam zadovoljan,moracu da probam da skinem var.
Nego Sam cisto hteo da vidim koje mi je odstupanje

Stvarno pojma nemam sta je sa ovim starijima na na 90% plugova zabiju koleno do kraja jer im je neko reko da tako treba. Ima i kod mene u selu tih sto su varili kolenastu da se kojim slucajem nepomeri iako su to ljudi iz fabrike resili.

Stvarno pojma nemam sta je sa ovim starijima na na 90% plugova zabiju koleno do kraja jer im je neko reko da tako treba. Ima i kod mene u selu tih sto su varili kolenastu da se kojim slucajem nepomeri iako su to ljudi iz fabrike resili.
Lako je sad ogovarati starije.Onda nije bilo interneta pa su učili jedni od drugih.A i oni su nas naučili prve korake u poljoprivredi.Što se kolenaste tiče kod iraktora od 60 KS i treba da ide do kraja ako je 756 u pitanju.I kod tebe na ursusa ako imaš 14 gume treba ići do kraja.Postoji ljudi nekada i opcija da oranje NE IDE pa mu možeš titrati do sutra.

Kod mene kombinacija imt vk756 i rakovica 65 kolenasto je pomeren od tela pluga citavih 90mm...i jedino tako plug lepo slaze brazdu...da napomenem da su gume 14-e...

Ко му држи намотане точкове у лево и волан да не мрда?
Лепо орање.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Он не враћа када има отпор на точку??

Откад нисам седео за хидро воланом и заборавио, додуше нисам ни запамтио, да не враћа волан. Виш шта ти је меаника, нема да га пустиш

Kako nema pustanja kad je volan mehanicki? :)
Inace ovde me svi napusili da orem kao da spartam, a zaista sam za potrebe snimanja poplitio jer nema ko da drzi blokadu kada sam ja napolju. A vi cete me sada prekorevati da sam sebi ugrozio zivot, ali mladost ludost, tad i vise nikad. :)

Послато са SM-J730F помоћу Тапатока

Kad ste kod puštanja volana primetio sam da kad orem na mojim njivama na duž od 800m da redovno na 150 do 200m hoće da pobegne u orano...do tad ne držim volan i ide lepo... Znači li to da znam da orem samo kratke njive?

Nazad
Vrh