cika_jova
Član
ide pici blago cici
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ok, sve jasno i oko rucice i oko polozaja kolena. najavise sneg ali probacu i tako.HUNTER, to je samo za probu sa ručicom potegnutom skroz nazad, u naj ekstremniji položaj, samo radi pokusa da se vidi šta plug radi u ekstremnim položajima ručice. U biti, nije bitan ni položaj ručice, nego položaj koljena na koljenastoj osovini. NOv plug s vogel&noot glavama tvornički ima ručku zasječenu prema nazad i kad je na takvom plugu ručka u okomitom položaju koljeno stoji kao da na običnom IMT plugu ručku postaviš za 3-4 zuba prema traktoru, dakle u žešći ZABRAZD... Kod mene stoji ručka tako da je koljeno u okomitom položaju i još jedan zub prema nazad i sve mirno i fino funkcionira.
Da se cita kako treba sve bilo jasno.Видим да ниси баш искусан орач без увреде!....Заборавио си једну а нај битнију ствар а то су услови орања,влашно,суво земљиште,са жетвеним остацима или не итд итд.Некад наштелујем кући на бетону одем на њиву и орем без да га подешавам а некад муке јер све зависи од услова за орање и типа земљишта,већина плугова нама доступних су добри плугови па и ови пре 30год.
Jbg, sila boga ne moli...U pravu si,teraj kako najbolje možeš i uživaj,dok sam orao sa 539 i 755 su bile muke da se to uradi da bude koliko toliko dobro jer se poznavala svaka nepravilnost u štelovanju pogotovo kad na jednoj njivi budu različiti uslovi a sa njim ne možeš postići dovoljnu brzinu da to sve ispegla a od kako sam počeo sa tim plugom da orem u kombinaciji sa T40 duplakom može da stoji plug kako hoćeš samo gas i ispadne kao leja niti negde zabacuje traktor niti treba blokada ni držanje volana ide kao strela
Ma um caruje dok... snaga ne popizdiSnaga klade valja
Griješiš...Niko ne moze da me ubedi da sirina prednjih tockova I'ma bilo kakve veze sa oranjem I stelovanjem pluga jedino ako je utrasnja sirina prednjih tockova manja od sirine zadnjih pa zadnji tocak ne moze da pridje do zida brazde a kad je sirina ista ili veca nema nikakvog uticaja na bilo sta vezano za oranje i stelovanje pluga
Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
@ Barbula
Sirina prednjeg trapa ima uticaja ima u onom stranom klipu podesavanja pluga.Otac je na 533 sirio, na 558 za 2 rupe sredine tockova se gadjaju.
@ Bobo
Imas li problema na vogelu da se zemlja kada je vlaznije lepi za daske?