Startovanje motora u zimskom periodu

Ovo sam uzimao bez racuna...i kutija je bila obican braon karton kao kartonska kutija sa natpisom,imam mislim jedan u magacinu,ako hoces da vidis proizvodjaca...vidim i ja da je los,ali jednostavno nisam nalazio drugog proizvodjaca.

82.1 nisam palio.Tu nemam nista sipano u onu contricu grejaca.Negde curka.Moram to da resim.Tu sam jutros prikljucio akumulatore na punjac.

1221.3 svi imaju grejace,kao na autima jedan po klipu ispod dizne a 1221.2 nije imao,sad imaju svi grejace,cak i 820

- - - - - - - - - -

82.1 nisam palio.Tu nemam nista sipano u onu contricu grejaca.Negde curka.Moram to da resim.Tu sam jutros prikljucio akumulatore na punjac.

to im je mana,od vibracije popusti,zahartletuj u krug bocu za nosac

Kod mene na 1221.3 ima na svakom klipu.Drug je menjao i kaze da tu idu brzi grejaci.Od nekog mercedesa je stavio.Kod mene su jos fabricki

jutro sam upalio jd -23 je bilo ,traktor je upalio kao u pola leta ali nije dugo potrajalo jedno 500 metara od kuće počeo je da trokira i gubi gas jedva sam se vratio, inače u rezervaru je evro dizel, posle toga palio rusa on nije upalio, pa sam morao ići sa 539 i on je pun dizel i upalio je ko od šale i nije zaledio a isto je gorivo u svim traktorima jedino što je rezervar na 539 iznad motora pa ga valjda greje
U traktor koji mi treba i zimi naspem ED + 10% benzina i nema problema

Kako si to zaključio?
Pola dizelasa u selu zaledilo. Odlicni i ispravni motori nece da upale. Ako nema dima na auspuh znaci ne salje orivo u dizne, dakle zaledilo gorivo. Kod mene auto (Mecka 200 dizel) tek posle 10 sekundi poceo da baca dim i onda ga ponovo zagrejao i upalio uz malo verglanje. Grejaci novi a motor nije odlican a nije ni los. Na -7C pali kao i leti, a jutros na -16 se malo namucio. Malo pre bio kod prijatelja isto Mecka ali 250, motor odlican. od 5 grejaca samo 2 rade, ali gorivo nije zaledilo i da je akumulator bio od 100Ah upalio bi uz duze verglanje.

Meni radi samo 1 grejač na autu.Noć je proveo napolju i jutros upali uz duže verglanje.Varta je ispod haube.

Ja sam imao tih problema prošli vikend kad sam bio na planini. Vergla sporije, ali nije do akumulatora jer se vidjelo da gorivo pravi problem. Kantica od pet litara vrele vode po filteru goriva, drukalici i pvp je riješila problem da je motor sastavio nakon što je radilica okrenula drugi krug.

To sto vergla sporije moze da bude i do ulja jer nakon duzeg verglanja pumpa povuce ulje u sistem. Motor tada dobije dodatno opterecenje jer je uje na ovim temperaturama veoma gusto, narocito mineralno koje je u vecini starijih motora.

Meni isto mercedes c250 turbodizel upalio posle 4 sekunde verglanja, ne radi mi jedan ili dva grejaca pa trokira hladan. Znam dosta ljudi kojima je zaledila nafta iako je eurodizel, meni nije ali sipano je 5% benzina. Ove godine je masovno uvaljivano letnje gorivo na pumpama. Prošle nije bilo tako.
Traktor mi je u garazi, tu je uvek + i pali bez muke bez grejanja

jutro sam upalio jd -23 je bilo ,traktor je upalio kao u pola leta ali nije dugo potrajalo jedno 500 metara od kuće počeo je da trokira i gubi gas jedva sa m se vratio, inače u rezervaru je evro dizel, posle toga palio rusa on nije upalio, pa sam morao ići sa 539 i on je pun dizel i upalio je ko od šale i nije zaledio a isto je gorivo u svim traktorima jedino što je rezervar na 539 iznad motora pa ga valjda greje
Moj JD nocas kad sam dosao kuci upali na pola kljuca na -25, radio nekih 5 min isto poce trokirati, zaledi nafta u filteru. Upalim ga opet, radi 10 sek i ugasi se, tako 5-6 puta i odem spavati..

Ja mislim da tvoj pali na 24v tako da imao kanticu nemao treba da upali bez većih problema ako gorivo nije smrzlo.Koje beše godište?
2012 godiste.Na 12v je struja.Nasao sam gde mi curi tecnost iz te contrice.Na holender srafu se jedna platnica rascvetala.Sutra cu staviti druge.Napravio sam smesu ED+10%benzina i to cu sipati u tu contru.

Instalacija je na 12v a jedino pali na 24v ili su već tad prestali da ugrađuju paljenje na 24v pošto je moj 820 decembar 2010g. i pali na 24v, u rezervoar grejača možeš i petrolej da sipaš.

Nazad
Vrh