Startovanje motora u zimskom periodu

Na passatu ima 4 grejača koja greju vodu koja ide u mali hladnjak grejanja.
I ti grejači treba da greju vodu koja ide u m.hladnjak dok se motor ne zagreje.
Meni su ti grejači stradali na berlingu 2,0 hdi i isto na ove hladne dane 15 min. mu treba da krene pošteno da greje.
Ali su na zaguljenom mestu i sve nemam vremena da ih zamenim pošto mi je to drugi auto pa sve danas sutra.

Sve je kod mene u redu ali sam naglasio da je motor[ kaput].cim ima ovako malu kompresiju on se jednostavno mnogo teze ugreva u startu jer temperatura u komori za sagorevanje je mnogo manja. verovatno je to neko primetio razliku ako je radio generalku. drugo ima dosta veci hladnjak i sve to treba da zagreje i tek onda termostat otvara na povratnom vodu. drugo sto je karavan pa je prostor ogroman koji treba ugrejati. ovako sam resio problem bar za privremeno dok generalnu neuradim.Gagiska 83 o kakvim grejacima govoris u pasatu . ovo je B3 i to nepostoji sem 4 grejaca koji greju komoru za sagorevanje ,kao i na svim drugim dizel motorima

moze al ne kako bi mislio. recu ti caku ako ti bas ustreba a i majstora koji moze to da odradi. tast isto ima problem taj na zafiri

Vico, loš dizel motor se uvek više greje nego dobar. Kad uradiš generalnu radna temperatura će ti biti manja za jednu ili dve debljine kazaljke na njegovom termometru... i nikad ti se neće upaliti ventilator hladnjaka...

Los uopsteno motor se ispocetka dosta sporije greje ,ali pod vecim opterecenjem ili uzbrdo nemozes ga takoreci rashladiti jer gubitak kompresije nadoknadjuje vecom potrosnjom goriva i ulja i mnogo vise se zagreva. Ali motor koji je dobar ili punoj snazi ispocetka vrlo brzo postigne radnu temperaturu i vise takoreci nemrda odatle i vrlo retko ukljucuje ventilator. Razlika je u tome jer ih popravljam vec 25god i promenuo svakakvih preko 70kom. od najgorih krseva do i solidnih auta jer sam se bavio time a dobar deo zivota proveo u brdskom gradicu gde je to jos dosta lakse primetiti

Imao sam tri golfa 1.6 i sva tri su grejali odlično. Jesi li proverio mali hladnjak ,da nje zapušio?
Izvinite sto ovako upadam,ali moze biti da je propao onaj sundjer na klapni od zatvaranja vazduha,pa kroz rupe na klapni delom vuce hladan vazduh,te je grejanje svedeno na minimum?

Kroz njegov hladnjak kabine topla voda kruži non stop a klapnom se reguliše da li će duvati hladan ili topao vazduh a može biti da je propala zaštita na klapni jer je skoro pa od papira a pošto se tu nalaze velike rupe eto problema.

Zanima me jedna stvar..
MF 590,motor Perkins A4.248,75ks..Kad je temp več oko 0-5 stupnjeva,trebam grijač davat..Bez grijača motor samo vergla duže vremena,dimi bjelo i treba mu dost dugo da upali...Kad dam grijač,upali takoreči na zub,ali bez grijača slabo..
Motor je rađena generalna ima več 8-9godina..
Inače motor ima snage,pod opterečnjem ne gubi snagu samo tako..

Dali bi morao dizne pregledat,ili boš pumpu,ili je ipak nešto treče ??

U vezi ovih grejaca vode na 220v, koji se postavljaju na blok motora, da li on zagreje svu vodu ili samo to sto je oko njega? Mislim da li podstice kretanje vode, da bi se sva zagrejala, (i u hladnjaku), topla voda je laksa i ide gore? :sta:

Zagrije vodu samo u bloku motora osim ako nemas termostat onda zagrije i u hladnjaku. Ovdje u Kanadi ima za kupiti i grijača koji imaju pumpu i oni se spajaju na crijevo za grijanje, a ima i magnetnih koji se postavljaju na karter ako je metalni ili se zalijepe ako je aluminijski za zagrijavanje ulja.

Nazad
Vrh