Startovanje motora u zimskom periodu

2012 godiste.Na 12v je struja.Nasao sam gde mi curi tecnost iz te contrice.Na holender srafu se jedna platnica rascvetala.Sutra cu staviti druge.Napravio sam smesu ED+10%benzina i to cu sipati u tu cont

Pazi da preko grejaca nepovuce plamen u tu contru jer ima 10% benzina pa da to sve nebi otislo u vazduh...........bummmm:osmeh:

Kad vec pricate o automobilima, moj je jutros zaverglao sekund, i upalio. Temperatura je bila -18, ujedno i najniza na kojoj je paljen kod nas. Sutra ujutru moram moram ranije da ga palim, pa cu bas da vidim, ocekujem da ce makar -20 da bude.

Postoji li neka nacin da upalim Dajca po ovoj hladnoci posto nema grejac ?? Trebace mi duplak da preteram neke komponente za koncetrat, ali nece da upali pokusavao sam danas dok mi se akumulator nije ispraznio. Na -5 je palio ali sad nannece -12 nece :osmeh: Nadao sam se da ce on pre upaliti od ostalih traktora jer je pun dizel ali nista.

Postoji li neka nacin da upalim Dajca po ovoj hladnoci posto nema grejac ?? Trebace mi duplak da preteram neke komponente za koncetrat, ali nece da upali pokusavao sam danas dok mi se akumulator nije ispraznio. Na -5 je palio ali sad nannece -12 nece :osmeh: Nadao sam se da ce on pre upaliti od ostalih traktora jer je pun dizel ali nista.
Prvo provjeri gorivo da nije zaledilo ili se pretvorilo u kašu. Ako je tečno i dalje mala grijalica pod karter da zagrije ulje, fen na usis vazduha da zamijeni grijače i morao bi da upali.

Naravno podrazumijeva se da ćeš preko noći dopuniti akumulator.

Moracu da probam da mu zagrejem malo karter. Gorivo sam prvo gledao.
Meni jebeno samo je jedan 539 u garazi jer jedini moze da udje svi ostali pod nastresicom zatvorenoj na dve strane jedino stiti od snega, ali od hladnoce ne bas. Isao bih ja sa 539 on ce da upali sigurno nego tamo gde treba da odem ima neki sneg da se pregazi a tu mi nece pomoci 539.

Ako ima neko starter da ti pozajmi,mnogo ga brze vrti i lakse pali.

- - - - - - - - - -

Ili ispusti antifriz i sipaj toplu vodu,pa kad upalis,ponovo vrati antifriz

Moracu da probam da mu zagrejem malo karter. Gorivo sam prvo gledao.
Meni jebeno samo je jedan 539 u garazi jer jedini moze da udje svi ostali pod nastresicom zatvorenoj na dve strane jedino stiti od snega, ali od hladnoce ne bas. Isao bih ja sa 539 on ce da upali sigurno nego tamo gde treba da odem ima neki sneg da se pregazi a tu mi nece pomoci 539.
Daj mu malo parfem da omirise.

Znam da nije pametno ali smo jesenas startovali mototre sa CO2 aparatom, masa na masu a na sam dovod struje na alnaser ide pistolj od CO2 i kad traktor pocne da vergla da mu se infuzije malo, onda osetno ubrza verglanje i sastavi bez start spreja.

Ne bih se zezao bas da prskam sprej, malo iskusnije kolege su mi pricale da sprej koliko je dobar toliko moze I da bude los.
Probacu malo da mu zagrejem karter nekom grejalicom ili tako nesto a mislim da drugov kum ima starter pa cu probati

Case najbolje pali....
Jako je bitno dobro gorivo za dobar start.Moj tata je lepo udesio par vozila jer je iz rezervoara od 3t sa dna sto je ostalo napunio golfa4 i kombi sa motorom novije gen a hteo je i da sipa u moju superb 2013 i bas bi mi napravio cudo.Sva sreca pa nije.Ova dva vozila golf se poceo gasiti u krivini a kombi malo upalio i radio dok je bilo u pumpi goriva i sad samo sibica i upaljac

Znam da nije pametno ali smo jesenas startovali mototre sa CO2 aparatom, masa na masu a na sam dovod struje na alnaser ide pistolj od CO2 i kad traktor pocne da vergla da mu se infuzije malo, onda osetno ubrza verglanje i sastavi bez start spreja.
U preduzecu?

Mi imamo starter ako bas neki nece da upali. Ali po ovoj hladnoci samo auto koristimo.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Slobodno start sper,ali jako malo,tek tek da oseti malo,a mnogo znaci.kod mene 552 pali bez problema,ima grejac na 220v ukljucim na pola sata,zacepim usis,i kad ostane bez vazduha ubrza verglanje,i kad dobro zavergla samo pustim vazduh i sastavi bez po muke :ppozdrav:

Nekad smo mi vozili prasice na pijace i stari po ovakvoj zimi podlozi malo tekunica....cokanja...pod karter ferge i vrucu vodu..Kad dodemo na pijacu vecina se zacudi da je 533 upalio

Ja imam problem sa alnaserom kad je hladno sporo vrti, ali zato imam elektricni rostilj i njega stavim na neki panj ispod kartera a ona resetka dodiruje karter i posle pola sata grejanja vergla kao da je malocas ugasen i pali kao mina.
Veoma kulturna stvar nema plamena i rizika da se nesto upali.

Nazad
Vrh