Startovanje motora u zimskom periodu

Jel ti ledi isparivač?

Da,palim samo na plin i nije mu bas nazdravlje sto ga moram ladnog drzati na 2000 obrtaja dok se isparivac neugreje malo inace zaledi,e to je razlog zasto bi stavio taj grejac,molim ostale koji se namere da komentarisu zasto nepalim na benzin da se suzdrze jer ima razloga zasto,uglavnom ispravan je i benzin.....

Svak radi kako hoce i zna zasto je to tako i nema potrebe komentarisati. ako se moze sta resiti i pomoci to je vec nesto drugo.po meni dosta prednosti tu ima i davno sam to hteo nabaviti pogotovu sto mi je auto takoreci uvek van

Drobac narucen grejac iz indjije danas.
Brzom brzinom. :osmeh:

Ajd okaci koju sliku gde se creva stavljaju kad ti stigne grejac....

Grejač se stavlja na crevo koje ide od glave motora do kabine. Imaš na njemu izlaz i ulaz, presečeš to crevo na pola i oba kraja šelnama vežeš za grejač. Ono što je bitno to je da šaraf za odzračivanje bude gore i ispod gornjeg nivoa antifriza u boci da bi se mogao odzračivati.

Sve je u sklopu sa grejacem a vrlo je robusno kako sam prodavac kaze i moze se i izremontovati ako se nesto desi. Garancija 1god.trebalo bi da je 19mm prikljucak creva a to je standard neki za vecinu

Ovako izgleda u kolima.

DSC00016_zps6285400c.jpg

DSC00009_zps8bad05d7.jpg

DSC00014_zps91e1e3c4.jpg

DSC00011_zps33a2897e.jpg

@Dangeru zasto startujes na plin ? :osmeh: Zapravo znam odgovor,kad nemas auto kao tvoj komsija iz GI,isto su zeleni samo njegov ima snajper i svemocan je.

To je jako dobra stvar ne samo za laksi start nego i motor skoro u startu ima radnu temp. i samim tim cuva motor i plus toga sedas u auto kome odmah radi grajanje sto morate priznati u ovim danima mnogo znaci.

Ma gde je ugradjen plin sistem za benzin je uvek zapostavljen i cesto hoce ciscenje i remont. a sam plin pogotovu sekvent hoce toplotu u startu . Nijedan plin nije predvidjen da radi ispod bar 30-40 stepeni da bi bilo kako treba a kod nas sve moze ali zato ima i nus pojava . Kod mene nije ni postojao rezervoar niti Ac pumpa na renou vec direkt na plin je uvek radio do -25. Ali se mora malo zadrzati na manjem gasu dok iole krene temperatura a to je za oko minut najvise. ali nisu svi motori isti i problemi pa tako svak nek resi sistem kako misli da je najbolje. grejac ovaj ima po meni vrlo dobrih osobina a nije velika stavka i nek samo nekoliko puta ustreba otplatice kroz spas zivaca sve

Kole, ako mislis na ovaj sto je na 14oj strani pomenuo drobac, napisao je i da je potrebno nekih 15-20min, a ne celu noc.

Ako zelis mozes i celu noc ostaviti jer ima termostatski prekidac pa nema nus pojava. Ali pravu ulogu on postigne od 15-30min u zavisnostiod kolicine vode i temperature na koju se zeli zagrejati. da treba celu noc da radi radije bih auto nabio u kotao pa nek se usija ako mu nepomaze nista drugo.To bre je predvidjeno da za vrlo kratko vreme odradi grejanje i ides za poslom dalje

Prvi put kada sam ga palio na -7, držao sam ga sat vremena, čisto da budem siguran da će 100% upaliti, ali sam uvideo da nema potrebe toliko dugo, jer je upalio kao mina, bolje nego preko leta. Sledeći put ako bude takvog minusa, držaću ga pola sata, pa da vidim, mislim da će i onda da upali bez problema, jer se već nakon 15 min. oseti rukom da je počeo da greje motor.

Nazad
Vrh