Startovanje motora u zimskom periodu

@Dangeru zasto startujes na plin ? :osmeh: Zapravo znam odgovor,kad nemas auto kao tvoj komsija iz GI,isto su zeleni samo njegov ima snajper i svemocan je.

Kao prvo nevalja ti video......kao drugo znam da znas zasto vozim samo na plin,ostalima sa velikim sisama nije ni bitno da znaju jer nemoraju sve da znaju,bitno je da ja znam zasto bi mi taj grejac dobro dosao a oni nek se jede....

Meni je najgore sto pasatu treba i do 15km da se zagreje i otopi stakla kad je napolju minus a deca malo igraju kolce u kolima, a da ga ostavim da se ugreje na leru treba pola sata.auto vecinom je stalno napolju i ovo mi je bas dobro resenje i veliko olaksanje zimi a plus muka dok motor neodradim jer je puko ko dinja.

Evo grejac je stigao konacno mada me iznenadio velicinom. nekako na slikama dosta manje izgleda tako da ce se morati razmisliti gde ga i kako ugraditi. Danger prvo izmeri slobodan prostor dal ces imati za ugradnju. po upustvu moze i vertikalno i horizontalno postavljanje samo sto vijak za ozraku ili crevni vodovi moraju biti uvis da bi sistem bio pun i mora biti ispo
06012015637.jpg
[/IMG]d nivoa tecnosti u ekspanzionoj posudi [boci] dimenzije su 25cmduzina i precnik od priblizno 13cm.to je knap mera i snaga 2kw a ima i od 3kw

- - - - - - - - - -

06012015636.jpg
[/IMG]

bas tako ali u preporuci pise do 50stepeni. ima sondu i termostat kao bojler. imam sliku i kad se otvori iznutra jedna strana.

- - - - - - - - - -

evo izgleda i iznutra koliko se sme otvoriti.
06012015638.jpg
[/IMG]

Meni je najgore sto pasatu treba i do 15km da se zagreje i otopi stakla kad je napolju minus a deca malo igraju kolce u kolima, a da ga ostavim da se ugreje na leru treba pola sata.auto vecinom je stalno napolju i ovo mi je bas dobro resenje i veliko olaksanje zimi a plus muka dok motor neodradim jer je puko ko dinja.
za početak zameni termostat pa će sigurno da greje :ppozdrav:

@vica022 Ovo izgleda nema klasican spiralni grejac, mene ovo podseca na mikrotalasnu, skoro sam je otvarao da zamenim sijalicu.

Ovak grejac ima pumpu za vodu tzv. magnetiku od ves masine snage 30W za cirkulisanje vode (ova sivo plasticno). Grejac je izgleda spiralni i ako dobro vidim ima termostat za regulaciju temperature.
Dobro upakovano, nema sta:ideja:

Svaka im čast. Ovo je ozbiljno uradjeno.
Što se tiče grejanja kabine u Pasatu problem mogu da budu klapne koje zatvaraju vazduh od grejača, tako da tu ulazi mnogo spoljnog hladnog vazduha... potraži na forumu VW-CLUB...

Termostat je nov i sve pretreseno oko grejanja samo sto je 1,6 td motor a on se dosta sporije zagreva jer je glup svapski sistem gde je termostat stavljen. u tome je uopste problem kod 1,6 d i td motora folcvagena. kad se zagreje iole on greje ali mu treba vremena jer u ravnici nema neko opterecenje da bi se ubrzalo. od sela do skoro S. mitrovice dodjem i tek onda razledi i odmagli stakla. Ovaj grejac ima pumpu snage 40W ,tako bar pise na njoj a i termostat je od bojlera sa gasnom cevcicom i vecinski deo se nevidi jer je u poklopcu.

Imao sam tri golfa 1.6 i sva tri su grejali odlično. Jesi li proverio mali hladnjak ,da nje zapušio?

Nazad
Vrh