Startovanje motora u zimskom periodu

Antifriz mi je na -30 i ne smrzava mi se na ovim temperaturama. Ali nije poenta u grejanju antifriza, već taj zagrejani antifriz greje blok motora, pošto taj grejač ima i pumpu, pa antifriz kruži i tako greje motor skoro do radne temperature, time "razbije" ulje i motor lakše startuje.
Znaci on u stvari sluzi da zagreje ulje u motoru, pa tako kazite:osmeh:. Moja preporuka je da ga pokrijes ceradom, ja yugo 55 pokrijem ceradom i on pali, palio je na minus 9 bez problema, i to cim sam okrenuo kljuc za 3-4 sekunde upalio, ali ja sam uzeo nov akumulator u jesen, Ciak 55A. . .JA sam isto tako na jednom forumu dosta stvari saznao oko mog auta. NE znam hoce li ispasti reklama ako vode napisem ime foruma za tvoju vrstu vozila, da ne bih bio kaznjen poslacu ti porukom...
Kole @ idi vidi da nisam u centru Kovina mozda, ako nisam ti doci pa mi javi:osmeh:
Vica022@ Ne spavam drugar nego kasnije sam skapirao cemu sluzi taj grejac...

Poslednja izmena:
Znaci on u stvari sluzi da zagreje ulje u motoru, pa tako kazite:osmeh:. Moja preporuka je da ga pokrijes ceradom, ja yugo 55 pokrijem ceradom i on pali, palio je na minus 9 bez problema, i to cim sam okrenuo kljuc za 3-4 sekunde upalio, ali ja sam uzeo nov akumulator u jesen, Ciak 55A. . .JA sam isto tako na jednom forumu dosta stvari saznao oko mog auta. NE znam hoce li ispasti reklama ako vode napisem ime foruma za tvoju vrstu vozila, da ne bih bio kaznjen poslacu ti porukom...
Kole @ idi vidi da nisam u centru Kovina mozda, ako nisam ti doci pa mi javi:osmeh:
moja preporuka je da pretreseš malo taj motor pa će da pali i na -20 bez cerade :osmeh:

Pripremite auto za zimu i nema problema.Šta bi radili da vozite auto na D2 kao što se ne tako davno vozilo?Da li biste išli peške kada dođe zima ili busom i taksijem?Neki stvarno pišu da bi se pisalo a konkretno ne napišu ništa.

Ne pomaže cirada, jedino možda garaža, a nju nemam.

moja preporuka je da pretreseš malo taj motor pa će da pali i na -20 bez cerade :osmeh:
Da auto nešto vredi, pretresao bih ja motor, ali pošto pretresanje košta onoliko koliko on vredi, a možda i više, ne isplati mi se. Mator je to auto, ali još ide, jedino ga muči to zimsko paljenje, a to sam rešio sa ovim grejačem.

Jel moze jos neka slika tog grejaca i dge si ga kupio......
Već sam stavljao sliku, a kupljen je u Inđiji, kod čoveka koji ih pravi.

533.jpg

Meni u masinama loza:osmeh: Prosle godine na oko -12 se zaledio u crevu za dovod goriva od filtera na PVP. Grejao sam brenerom da se otopi sve sem te cevi da bi na kraju shvatio da je ona problem. Traktor upali ali posle nekog vremena stane. Dok sam skontao sta se dogadja prodje pola sata. Naspem malo aditiva u traktor koji koristim preko zime i nema problema. Malo duze vergla, ali dobar akumulator i alnaser i mora da pali:ppozdrav:
Od svih motora koje sa do sada video, FAMOS je zajebao sve. Pali ko benzinac a ustvari takozvani "cist dizel"

Nisam citao post kako treba pa sam refleksno odgovorio, Drobac@ pustio sam ti poruku, gde mozes naci resenje, a posto ti je auto dizelas, onda moj prvi predlog sam ti poslao putem poruke, adrugi ako imas uslova za sledecu godinu obavezno garaza...
PS: Roberte, prekini da pratis moje postove i da pises kako pisem dudu postove, koga kod sam pitao sto je otisao sa foruma, a da je juznije od Save i Dunava jedan razlog je bilo zbog ''provokatora''... Dogodi se par puta da ne procitam post, jer imam zelju da pomognem nekome sto je pre moguce, ali se takodje dogodi i da kazem nesto sto je tebi tesko, a to je: IZvini! I neka ti kolega prenese moj post od reci do reci, jer cim sam te blokirao, dosao je tvoj drugi pajtos koji ce pratiti postove i uvek bockati.... Ja kada budem odlucio da odem sa foruma nece biti zbog tebe ili nekog drugog, bice onog trenutka kada mi forum vise ne bude bio od koristi! Moje trece i ujedno poslednje drugarsko upozorenje je da prekines da pratis moje postove komentarises i udaras packe zajedno sa slicnim ljudima koji razmisljaju kao ti.... JA ne pratim tvoje postove ne komentarisem ih, lepo i kulturno zaobilazim te koliko god mogu i gledam da ne komentarisem u temama u kojima se ti nalazis.... Ako je moguce na lep i kulturan nacin da se ogradis od mene i zaobilazis moje postove, jer ja necu pobeci sa foruma kao neki drugi, necu uci u vredjanje i raspravu sa tobom ni po nacionalnoj niti drugoj osnovi, niti cu vise na bilo koji nacin da te molim da prekines sa provokacijama. Drugarski i prijateljski si lepo zamoljen da prekines, a tvoja je stvar sta ces dalje raditi i kako ces se ponasati...:off_topic:

Ma znam ja koja bi mogla biti rešenja, ali su skuplja od tog grejača. :osmeh: A da imam uslova za garažu, neki drugi auto bi bio u njoj. :ppozdrav:

Drobac narucen grejac iz indjije danas. sad brzom postom kad ce stici videcemo ali valja stavljati na ovu moju konzervu od mrtvaka ako se mislim provozati. zeznuh se sa lozakom nisam aditiv nasuo pa nikako ga proterati sad ED-om.zgusnuo se djavo ali istocio sam ga danas iz rezervoara pumpom na busilicu i nasut ED

Kad bi mi moj auto na benzin zakazao na ovim temperaturama do -15 samo bih izvukao litru benzina da ga zapalim.

Prije bi ti nazvao telefonom i uzviknuo"Ziko brate pomagaj" nego izvadio litar benzina........:osmeh:

- - - - - - - - - -

Drobac narucen grejac iz indjije danas. sad brzom postom kad ce stici videcemo ali valja stavljati na ovu moju konzervu od mrtvaka ako se mislim provozati. zeznuh se sa lozakom nisam aditiv nasuo pa nikako ga proterati sad ED-om.zgusnuo se djavo ali istocio sam ga danas iz rezervoara pumpom na busilicu i nasut ED

Ajd okaci koju sliku gde se creva stavljaju kad ti stigne grejac....

ima sema za svaki grejac koji uzimas. koliko sam razumeo coveka bitan je polozaj grejaca kako stoji i da se ozraci. ide na crevo koje ide ka malom hladnjaku .e sad videcu sad na pasatu kako i gde cu ga postaviti jer je natrpan svuda zbog turba i interkulera. dobija se uputstvo i slika uz grejac a i objasnjenje ako treba od coveka. davno sam cuo za ovog iz indjije ali nikako nisam mogao naci neki broj da stupim sa covekom u kontakt jer su mnogi trazili da im ugradim.Zahvaljujuci clanu Drobac dobio sam broj i kontaktirao

Nazad
Vrh