Startovanje motora u zimskom periodu

kako startaju masine ovih dana...jeli imao neko problema s paljenjem,posto je minus doobar,a evo i sutra ce...

e s mojim 577 muka ziva,upalit ga(motor maltene nov),prošli 577 je palio ko mina!

Ima li neko da je ugradjivao grejac od protocnog bojlera na traktor.? Ima jedan majstor kod mene sto pravi delove od prohroma,pravio je taj uredjak za viljuskare da lakse pale.Radi na principu da se ceo sistem(antifriz) zagreje do 50,60C,i trakor ili auto mnogo lakse pali.Deo se ugradjuje na najnizu tacku hladnjaka,tj na crevo.Slican princip je na kamaz kamionima.

Ima li neko da je ugradjivao grejac od protocnog bojlera na traktor.? Ima jedan majstor kod mene sto pravi delove od prohroma,pravio je taj uredjak za viljuskare da lakse pale.Radi na principu da se ceo sistem(antifriz) zagreje do 50,60C,i trakor ili auto mnogo lakse pali.Deo se ugradjuje na najnizu tacku hladnjaka,tj na crevo.Slican princip je na kamaz kamionima.

Imas ovde raznorazne https://www.facebook.com/grejacizadizel i na crevo i na blok motora, a ima kod mene u okolini decko radi grejace i pravi i te za motore, moze da napravi kakav god hoces

Znaci funcionalno je to? Napravio bi meni ovaj to od prohroma,samo da vidim kako se pokazalo,dobro bi mi doslo za golfa 2 i Univerzala.

Znaci funcionalno je to? Napravio bi meni ovaj to od prohroma,samo da vidim kako se pokazalo,dobro bi mi doslo za golfa 2 i Univerzala.

To je mnogo dobra stvar, ako imas potrebe preko zime kad je ovo mnogo hladno da palis traktor, cuvas akumulator i alnaser, pa lokomotive dizelke imaju grejace za vodu i grejace za ulje i naftu i plus pumpe koje rade da bi fluid kruzio kroz sistem i sve to zbog lakseg starta.
Ja kad iamm potrebe da palim traktor kad je nesto bas mnogo hladno ovako -10 ili jos hladnije posto mi je alnaser los vec je za zamenu, onda stavim ispod kartera elektricni rostilj, sacekam jedno pola sata do 45minuta i pali kao mina, esad da je alnaser dobar onda ne bi bilo problema, ali nije lose ni ovako.

Ja se izvinjavam što tek tako upadam u diskusiju, nit' imam traktor, nit' se bavim poljoprivredom, ali imam Kadeta 1.6d koji već godinama hronično pati od lošeg paljenja zimi. Čim se temperatura spusti ispod nule, on neće da upali. Pre 2 nedelje sam kupio grejač antifriza (http://www.oglasisrema.com/oc-content/uploads/533.jpg) i mogu vam reći da odlično radi posao. Uključi se u struju 15-20 minuta (do pola sata, zavisno od minusa i stanja motora) i pali kao mina bez ikakvih problema.

Nas masey 3120 ima fabricki ugradjen, jako retko ga koristimo jer nemamo neke potrebe da palimo na velikim minusima. Imali smo mercedesa 76. god. na kome je je bio namesten neki grejac vode izvan bloka tj. na crevu vod. pumpe, i dosta je pomagao pri niskim temp.

Ja se izvinjavam što tek tako upadam u diskusiju, nit' imam traktor, nit' se bavim poljoprivredom, ali imam Kadeta 1.6d koji već godinama hronično pati od lošeg paljenja zimi. Čim se temperatura spusti ispod nule, on neće da upali. Pre 2 nedelje sam kupio grejač antifriza (http://www.oglasisrema.com/oc-content/uploads/533.jpg) i mogu vam reći da odlično radi posao. Uključi se u struju 15-20 minuta (do pola sata, zavisno od minusa i stanja motora) i pali kao mina bez ikakvih problema.

da nije ovi grejača bilo do marta nebi morao sedati umercedese 123 dok samih imo,ostalasu mi dva jedan dao drugaru za golfa 2 jeda ostavio za 560 ali nema potrebe pali i bez njega

Kakav je to antifriz koji treba da se greje da bi upalio auto ili traktor??? Da nisi pomesao sa vodom mozda pa si automatski smanjio njegovo dejistvo??? Ja sam gotov antifriz sipao u auto, a sipao sam ga u obicnoj posudi jedan litar i ostavio na otvoreno na minus 21 i nije smrzo, a u drugoj posudi gde sam pomesao sa vodom jutros na minus 10 uhvatio sloj od pola cm tj 5 milimetra...

Antifriz mi je na -30 i ne smrzava mi se na ovim temperaturama. Ali nije poenta u grejanju antifriza, već taj zagrejani antifriz greje blok motora, pošto taj grejač ima i pumpu, pa antifriz kruži i tako greje motor skoro do radne temperature, time "razbije" ulje i motor lakše startuje.

Nazad
Vrh