Jeste tu ste u pravu, meni se desilo da mi u drugom ograđenom voćnjaku 2 puta uskoči srna, i to u lovnom danu tako da su je sigurno psi jurili, ali mi nije napravila nikakvu štetu samo je trčalo oko ograde i tražila izlaz, ali nije preskočila nazad jer nije imalo šta da je juri, tako da osim kad ima neki "zor" neće preskakati. Inače moja žica je 1,5m, i nisam hteo da ulazim u dosta veći trošak da je podignem na 1.8m jer onda i stubovi izađu dosta skuplji i žica i td. Ako neka uđe čuvaćemo je kao u rezervatu, mada teren je takav da sa jedne strane izlazim na asfaltni put a tu ne prelaze zbog vozila sa dve strane ima iza ograde visok slog-međa pa teško da će odozdo, na jednom delu ima šume pored mene pa je dosta gusto iza žice a na nekih 20% je izvodljivo da uđe, pa ako joj se život ne mili ona samo izvolte. To kažem ne zbog toga što bih je ja ubio, ja sam jednu pustio kroz kapiju kad sam je zatekao, ali drugu su videli lovci, ubili, preskočili preko žice izvukli i rekli mi posle par dana kad sam i ja video šta je bilo a na ovoj površini će biti kao u gataru, mogu da puste kerove da se uče da teraju.