Ne znam šta da radim već sedam sadnica je oljušteno kao banana !!!!! znam kako zec gricka to sam već viđao i naučio.. ljudi ovo je oguljeno od dole do prvih grančica, grane i lišće ne dira oguli na taj način da često zaokruži skoro ceo krug a na dve je zaokružio ceo krug. mažem ih fitobalzamoam i redovno im dajem infuziju đubrivo preko lista folijarno. okačiću danas sliku, reci te mi šta je to kako da se odbranim. samo kod jednog stabla pri prvom napadu sam našao tragove u vidu papaka ne znam kako drugačije da se izrazim, nisu bili duboki i nisu bili veliki u prečniku, voćnjak je u mačvi, na tridesetak km od voćnjaka je bara Zasavica sa dabrovima, ali kod mene u blizini nema kanala sa vodom, jedan jedini je na kilometar od mene, znači oko mene pustinja suvo, Sava je na oko 800 m od mene ali tu je nasip, njive "magistralni" put, duboki kanali a i kontam da bi dabar pokidao i drvo ne samo koru, imao sam mrežice za fasadu i bile su preko zime uglavnom efikasne, ali sam zbog boljeg prskanja skinuo, sada ih koliko mi vreme dozvoli vraćam, ove što imaju mrežicu nisu dirane. komšiju sam napao i pretio mu da će mu ovce stradati ali izgleda da nisu ovce one bi to drugačije. sumnjao sam na srne, i napad je do sada bio na po dva stabla samo prvi put na tri. hmmm..