Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nema boljeLjudi jel hranio neko od vas uz krave i koje june senazom lucerke,kako se ona pokazala u tovu junadi?Konkretno planiram da odradim prvi otkos detaline zbog cestih kisa u maju,pa me interesuju iskustva?
Moglo bi, ali ima pdosta posla da se to odradi... Za sada ce ici ovako, pa cemo videti od situacije, za koju godinu uzeti neku savremeniju prikolicu sa vise nozeva..
Koliko dugo ste cekali od trenutka kosenja do pocetka siliranja ?Neće minazel sprečiti stvaranje mikotoksina, već se samo pokupiti ako nastanu, a za tu varijantu bolje je da ako se jave plesni da im daješ po senaži minazel. Ja prve dve godine nisam stavljao inokulante bila je dobra senaža iako je krupno sečena, Prošle godine komšija kupi pionirov inokulant i podelimo, i bila je izvanredna senaža, ali mislim da su dva druga faktora uticala na kvalitet. Prvi je znatno sitnije sečenje, prošle dužina odsečaka nije prelazila 4 cm i drugi, po mom mišljenju bitniji, masa je bila suvlja. Sa povećanjem sadržaja suve materije inhibiraju se štetni mikrorganizmi al je mana teže sabijanje.