Spremanje senaže od leguminoza.

Pa nije bas tako, ali ako radis parcele od 20, 30, 50 ari onda tu dosta gubis vremen i dosta sporo ide jer se nije lako okretati sa velikim traktorom i prikolicom, ja licno je ne bih ispo 25e radio.

I ja mislim da je to ok jedino ako je baš blizu njiva i ako je veći komad onda možda malo povoljnije

Drugo je kad radis negde na parcelu od vise hektara pa je odma napunis, nema okretanja puno, još dodjes u silos izrucis sve odjednom, a ovde moraš jednu prikolicu od 2-3puta da istovaris jer su silosi mali i ne bi se moglo ugaziti kad bi se sve odjednom izrucilo. Ako kod mene neko bude hteo radicu po 25e/prikolica.

- - - - - - - - - -

Zavisi i od velicine prikolice. Racunaj jedan evro - jedan metar kubni, zgodno za racunicu.
Sve ove prikolice sa vise noževa su preko 20m3 obično 25-30m3

Iz ciste radoznalosti sam ovcama pre par godina dao zelenu stabljiku soje, nisu htele ni da okuse. Soju jedu, ali osusenu, obicno gledam da u masi za baliranje bude sto vise sirka.

Kakva su vasa iskustva sa kupovinom semena deteline? Dali kupiti jeftinije na vasaru ili skuplje u apoteci?

Uzimam samo u apoteci , ovo mi nije siguran kakvo je seme cime li je zapraseno , bolje platiti vise i uzeti seme pravo bar tako razmisljam

dali neko stavlja silazu u silos od betona ?on je dubok u zemlju do 4 metra a visok od zemlje 3 4 metra.a sirina 3 4 od prilike.kod nas u selu ima dosta.samo je nezgodno za skidanje i za uzimanje mora se penjes sa merdevine punis u dzak .ali dobro je to sto se ne kvari u njima.

Pitanje sam vec postavljao u temi o ishrani krava, al ajde i ovde mozda tamo neko nije video...
Kakva su vam iskustva sa senazom od ljulja u ishrani krava i bikova ?
Kakva su iskustva u odnosu na kukuruznu silazu ?

Ja sam ove godine kupio senazni kombajn i pravicu senazu od svega sto se zeleni osim od perka.Vise mi je dojadilo da baliram i jurim se sa kisom.Ja nisam nigde procitao da bi mo0gla da bude manja mlecnost ili manji prirast.Cak mislim da ce zivotinje radije da je jedu pa time bi samo moglo da bude jos i bolje,jer u svetu se govori o tome kako da nateras kravu da pojede sto vise hrane kako bi ti ona dala vise mleka.Genetika da ali unozenje hrane je jos i bitnije.

Nazad
Vrh