Drugar je kupio,a ja treba da kupim posle Nove Godine...
Pitanje je, koliko planiraš tih bala, a najjeftinije ti je da platiš kolegi da ti odradi i tvoje bale.
Jer kad bude tih bala više, onda to dođe preskupo pa se silira u rov.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Drugar je kupio,a ja treba da kupim posle Nove Godine...
Širina 3,5m. Visina oko 60-70cm.ja mislim da je to malo, a kolka visina i sirina?
Koliki je optimalni broj bala za omotac?Pitanje je, koliko planiraš tih bala, a najjeftinije ti je da platiš kolegi da ti odradi i tvoje bale.
Jer kad bude tih bala više, onda to dođe preskupo pa se silira u rov.
Ma moze tako jeste malo krupnije ali moze. Tako sam ovaj silos i potrosio sa vilom uzimao sve, ali posto sledece godine planiram raditi dosta vise a ne trosim je dovoljno brzo mislim da je bolje da bude lepo odsecena i nema vazduha da ulazi unutra a i lakse bi se seklo nekom masinom.
Pa ja radim samoutovarnom i ne moze biti tako sitno. Rolo bale su dobre ali preskupa oprema za mene koji imam 5 krava( znaci trebao bih da nabavim rolo balirku, omotac i utovarivac). Samoutovarnom uradim lako sa svoja 2 traktora bez problema, kombajn dosta bolje sece ali treba vise traktora i dosta sporije ide.
Ma znam ja da je to super stvar ali meni se ne isplati da sve to kupujem zbog mojih 5 krava, jos sa tim ne bi mogao nikom drugom da radim jer niko ne moze sa rolo balama da manevrise, a sa samoutovarnom bi trebalo da bude nesto posla usluzno a sluzi mi i kao prikolica za prevoz bala i zeleno kad im dovozim.Rolo bale su odlicna stvar, ove godine sam se preporodio radeci sjenazu u rolo bale, a i proizvodnja mlijeka je povecana... oprema jeste skupa dok se sve nabavi ali i vrijedi.
Bio sam uradio samo 3 prikolice i to je bilo na 5 krava 45 dana. Ove godine cu raditi koliko god budem mogao.Apsolutno se slazem sa tobom da je prikolica dovoljna i potrebna za jedno srednje domacinstvo, moze se koristiti za dosta stvari a nije skupa za nabaviti.
Sjenazu sam radio sa prikolicom sa i bez nozeva i ako se dobro uradi, ugazi, zatvori bude jednako dobra sjenaza ali je teze izuzimati kad radi prikolica sa manje nozeva ili bez ijednog noza.