Spremanje senaže od leguminoza.

I ja pocinjem teladima sa 3 meseca starosti da dajem i silazu i senazu.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Jel stavljas neke inokulate kada baliraš ovas i grahoricu?
Kojom presom radiš, jel ima noževe za sitnjenje, ili ne.
pitanje za RatkoPA.

Значи, покошена сирова грахорица и овас може да се балира и умотава без употребе инокулата.
Нисам никад радио сенажу, а радио бих, зато ме интересује.
Хвала Ратко

Значи, покошена сирова грахорица и овас може да се балира и умотава без употребе инокулата.
Нисам никад радио сенажу, а радио бих, зато ме интересује.

Ove godine smo po prvi put radili senažu od ozimog graška i ječma bez upotrebe inokulanta, postaviću slike čim je otvorim, za sada mi deluje dobro.

Kraj aprila, početaj maja. Završavao sam prvih dana novosadskog, majskog, sajma. Nisam je još otvarao.

Izvinisto pitam , zasto to dosad nisi uradio , imaosi dosad kukuruznu silazu od prosle godine ili si je cuvao za zimu jer si koristio neku zelenu masi ili neku ispasu , pravisli i kukuruznu silazu

Da , štala za mlecno govedarstvo je popunjena , pa planiram da napravim jos jedan objekat , da malo tovim , dotovljavam , i uzgajam neki podmladak , i planiram da poinjem da naseljavam u 2017 al uslov je senaza , bez senaze necu se upustati u širenje govedarstva

Malo kasnim sa odgovorom. Ovce su dosta dugo bile na paši, tačnije do polovine novembra, imao sam dosta zelene trave koju smo kosili i dovozili, posle 6. otkos lucerke, nešto sirove šećerne repe, pa rezanac koji nisam mogao da lagerujem u "trenč". Kukuruznu silažu od cele stabljike neću moći da pravim pre 2017 i to mi je veliki problem, ali postoji šansa da se naredne godine napravi silaža od stabljike kukuruza šećerca.

Bala senaze ovsa i graorice..........

2pzis7d.jpg

155182s.jpg

bealvs.jpg

RatkoPa ovo dobro izgleda. koliko se sušilo pre nego što si izbalirao, jel si stavljao neke inokulate.

Jedno pitanje,da li je neko silirao ovas i radio ga kao klasicnu kukuruznu silazu?pitam zato sto me zanima koliko moze tako da traje ,a da se ne ubudja,silirao bih ove godine?

Mogu se sva žita u istom stadiju zrelosti, a problem je mehanizacija.
Preporučuje se samohodni silokombajn sa žitnim hederom.
Obavezno corn cracker.

Može se i rol bale i najlon, a nema takav efekt, jer zrno ostaje celo.
Tako se može i u ranijim fazama.

Nazad
Vrh