SPORT-Opšta tema

O propadanju sporta imate podkaste i podkaste na tu temu eno ga Mile (JaoMIle) stalno o tome prica, gosti njegovi kako se nekada radilo kako se sada radi sa decom, kako nema sistema, kako mi posle OI ciklusa 2028. pitanje sta cemo imati od kosarke.
U fudbalu je ve odavno sve otislo u k pa nam tu treba hitan restart poceti od 0, izjuriti menadjzere iz klubova krenuti od amaterske lige

sport se raspada zbog korupcije ali ne samo kod nas

ono sto sam pricao jedno od smesnijih takmicenja ev. prvenstva---sudjenje je kriminalno bilo i protiv nas

sada cekam mec grcka-turka jer su grkr gurali dosta na prvenstvu

ako to urade protiv onog turcina atamana onaj ce da oludi na konferenciji
janis kumbo ce imati 20 slobodnih ako sudili u njegovu korist

Omic je dao izjavu da nije doziveo ovakvo sudjenje, cak covek pomenu ne zna ni dal ce da igra za reprezentaciju na dalje
Ovo je trece takmicenje u nizu gde su sudije u centru paznje i treba sl SV prvenstvo da sve velike zvezde lepo zajebu i ne pojave se, cak i na OI pa ce valjda malo FIBA da se cukne u glavu

Omic je dao izjavu da nije doziveo ovakvo sudjenje, cak covek pomenu ne zna ni dal ce da igra za reprezentaciju na dalje
Ovo je trece takmicenje u nizu gde su sudije u centru paznje i treba sl SV prvenstvo da sve velike zvezde lepo zajebu i ne pojave se, cak i na OI pa ce valjda malo FIBA da se cukne u glavu
sad se vrati malo u postove i vidi sta sam pisao pe koji dan

napravili su cirkus od takmicenja,evropa se raspada usvakom smislu

ne treba zaboraviti da je Bodigroga jedan od likova koji utice na sve ovo

jos jedna smradina koje se provukla uz proteste a isla sa crkvom koja je uz vlast,jos jedna DB budala koju je narod progutala

kad sam pisao o njemu niko ne veruje.zavetnici,boskicu,nesterovicu,stamatovicu,ludom raduletu itd svi se smejali

sve alekovi ljudi upotrebljeni kad im trebalo

sad na srb-eng se pojavili momci iz kriminala i tukli ljude kad se pocelo skandirati vucicu pederu i ostalo

inace ako neznate zandarmeriju je preuzeo Andrej bata

ista ona zadarmerija koja ga prebila pre nekih sad vec neznam koliko godina kad jos nije sve bilo sve zvalonje vlasnistvo takozvano

Pa ti isti batinasi su bili U Rigi zavodili red na tribinama kosarkaske i fudbalske utakmice a onda ekspresno vraceni avionom AIR SErbia za BG da budu na Marakani

Po tome sto nema belaca a Evropsko takmicenje pre par dana je cela petorka Nemacke u kosarci bila crna a slicno je I u Francuskoj Holandiji, Britaniji a Grcka ima tri crnca sve je komercijalizovano I gubi smisao ali sve se promenilo .Arsenal pocetkom ovog veka nije imao ni jednog Engleza u 16 igraca a bili Prevaci Engleske tih godina harali premier Ligom a atletiku za Nemacku trce crnci kod Nas je problem nesto drugo sto Nas saplice cesto ali to je vec neka teza tema

Нама је у репрезентацији и у фудбалу и кошарци проблем наш менталитет..
Играчи набеђене звезде
који само одрађују утакмицу
без воље ,жара и жеље за победом.

Реално једина звезда међу играчима Јокић.

У време деведесетих, санкција
чини ми се да је због те неправде
радио наш инат
који нас је терао на заједништво , борбу и то је доносило и боље резултате..

Будућност ће тек бити црна
Кад ови кк фк Камеруни дођу на наплату...

Земља смо у којој председник поставља селекторе ,
Шта очекивати..

Повреда и изостанка неких играча је увек било и биће и то је саставни део игре и никако не може бити некакво оправдање ..

Енглеска врхунска екипа,
Врхунска игра,
Тотална доминација ,
Ми тотално немоћни ,
Кретање као мува без главе..

Engleze vodi Tuhel, san viski kiksi caci.

Englezi trce, nasi slabo izmorio ih splav, lake zene , alkohol. Verovatno neko i povuce neku lajnu.

Нама је у репрезентацији и у фудбалу и кошарци проблем наш менталитет..
Играчи набеђене звезде
који само одрађују утакмицу
без воље ,жара и жеље за победом.

Реално једина звезда међу играчима Јокић.

У време деведесетих, санкција
чини ми се да је због те неправде
радио наш инат
који нас је терао на заједништво , борбу и то је доносило и боље резултате..

Будућност ће тек бити црна
Кад ови кк фк Камеруни дођу на наплату...

Земља смо у којој председник поставља селекторе ,
Шта очекивати..

Повреда и изостанка неких играча је увек било и биће и то је саставни део игре и никако не може бити некакво оправдање ..

Енглеска врхунска екипа,
Врхунска игра,
Тотална доминација ,
Ми тотално немоћни ,
Кретање као мува без главе..

Sve je tacno sto si rekao ali ovo zadnje da su Englezi nesto fenomenalno ne bih usvajao sa sigurnoscu jer zadnje 2 godine oni su samo jednoj ekipi Dali 3 Gola I to totalnim autsajderima .Na Evropskom prvenstvu nisu pokazali absolution nista izbaceni su od Svajcarske a nisu mogli da pobede ni Slovacku ni Sloveniju ni Dansku a I nama su jedva umuvali jedan gol .Pokazali su totalnu sterilnost u napadu a ova utakmica je vise pokazala nasu nemoc nego njihovu superiornost .Protivnik igra koliko mu dozvolite a ovde je losa taktika i menaderski izbor nekih fudbalera bez iskusnih utakmica. I ovde je moglo da uleti 8 do 9 golova lagano. Da je Engleska toliko jaka nebi bila visoka kvota na njih a bukmejkeri retkogrese u postavljanju kvota. DA je Engleska takva masina cela Evropa bi igrala na glove njihove meceve na golejadu ali tu golova u nastavku nece biti a ovde je problem selector Srbije I to veliki problem..Sada igramo pred praznim stadionom protiv Albanije I to zahvaljujuci zvalavom psihopati .Bio je I reprezentaciju I klubove I sve cega se latio sve je satro

Engleska po meni nikada nije bila fudbalska velesila, kao reprezentacija, to da imaju najjače ligaško takmičenje to stoji, to je baš zemlja fudbala, svidja mi se kako ti ljudi prate fudbal, sve je puno, infrastruktura je odlična na svim stadionima, igra odličan fudbal. Ali kao reprezentacija nemaju neki uspeh, nemaju neku igru i to traje godinama. Problem je u nama, ja ne znam šta se dešava. Da su skupili ovu decu iz naše nikakve lige, pa nebi primili olako 5komada,imaju bar brzinu i snagu, trčali bi jer ovi i to ne mogu. Igrati sa igračima koji od koji su 9defanzivno orijentisani, to ne mogu da shvatim a i ovi koji su na klupi nisu klasa. Mi više nemamo igrače u ligi petice, ne tako davno imali smo zadnju liniju, Vidić, Ivanović, Kolarov, Subotić, Stankovića u vezi, bilo je tu još dosta igrača, vrhunskih igrača, nismo ni tada osvajali ništa ali nismo strahovali od petardiranja. Uvek su bili neke političke podvale i zato nikada nije napravljen uspeh, i kada smo bili mnogo jaki, uvek nas je nešto zajebao. Sada se dešava to da nam stiže na naplatu loš sistem. Prodavanje mladih igrača, njihova rana propast u inostranstvu a ova reprezentacija je već stara, Mitrovic je završio sa fudbalom, Tadić takodje nema šta da traži, cela zadnja linija je loša, na sredini sve defanzivni vezni, svi guraju loptu ka nazad, znači nemamo kvalitet a ni mentalitet. Englezi nebi mogli da daju 5komada ni jednoj evropskoj zemlji, možda farskim ostrvima e mi smo taj nivo. A o selektoru nema diskusije, čovek je toliko nadmen i bezobrazan, ne liči na čoveka koji je trener. Može lako da ga ukenja da prodje dalje ali to nije uspeh. Možda za njega jeste ali za nas nije, to nam samo odlaže ono neizbežno.

snimak je sa svetskog ili dijamantkse lige

ako ne kapiras snimak sam kad ga samo pogledas---dzaba bilo ko da ti objasnjava

tu je nedostajala jos nas Ivana Spanovic,ovo ostalo sve crrnci i naturalizovani igraci za reprezentaciju

kao sto sam rekao odavno osim fudbala sve ostalo je postalo smesno i to jako smesno

Engleska po meni nikada nije bila fudbalska velesila, kao reprezentacija, to da imaju najjače ligaško takmičenje to stoji, to je baš zemlja fudbala, svidja mi se kako ti ljudi prate fudbal, sve je puno, infrastruktura je odlična na svim stadionima, igra odličan fudbal. Ali kao reprezentacija nemaju neki uspeh, nemaju neku igru i to traje godinama. Problem je u nama, ja ne znam šta se dešava. Da su skupili ovu decu iz naše nikakve lige, pa nebi primili olako 5komada,imaju bar brzinu i snagu, trčali bi jer ovi i to ne mogu. Igrati sa igračima koji od koji su 9defanzivno orijentisani, to ne mogu da shvatim a i ovi koji su na klupi nisu klasa. Mi više nemamo igrače u ligi petice, ne tako davno imali smo zadnju liniju, Vidić, Ivanović, Kolarov, Subotić, Stankovića u vezi, bilo je tu još dosta igrača, vrhunskih igrača, nismo ni tada osvajali ništa ali nismo strahovali od petardiranja. Uvek su bili neke političke podvale i zato nikada nije napravljen uspeh, i kada smo bili mnogo jaki, uvek nas je nešto zajebao. Sada se dešava to da nam stiže na naplatu loš sistem. Prodavanje mladih igrača, njihova rana propast u inostranstvu a ova reprezentacija je već stara, Mitrovic je završio sa fudbalom, Tadić takodje nema šta da traži, cela zadnja linija je loša, na sredini sve defanzivni vezni, svi guraju loptu ka nazad, znači nemamo kvalitet a ni mentalitet. Englezi nebi mogli da daju 5komada ni jednoj evropskoj zemlji, možda farskim ostrvima e mi smo taj nivo. A o selektoru nema diskusije, čovek je toliko nadmen i bezobrazan, ne liči na čoveka koji je trener. Može lako da ga ukenja da prodje dalje ali to nije uspeh. Možda za njega jeste ali za nas nije, to nam samo odlaže ono neizbežno.
de nisu bili velesila

siman na golu
levo esli kol
desno geri nevil
rio ferdinand i sol kembl
ispred skols,gerard i lampard
gore Runi,Sirer,Owen

tu jos imas kiron dajera,jon terija,owen hargrivsa,heskija itd itd
nije mogao da izabere koga ce povesti

pokojni sven goran erikson je zbog svog stila 4-4-2 stavio skolsa na levo krilo koji to nije mogao igrati nikad pa se i penzionisao sa repkom a samim tim ubio engleze nacisto

a mi 2010 i juzna afrika
zadnja linija sto kazes jedna od najacis
levo kolarov,desno ivanovic,vidic i subotic
dobijemo nemce,izgubimo od gane i australije
kako smo izgubili od ausstralije to niko nezna
trebali da vodimo bar 3-0 na poluvremenu ali eto

krasic i ekipa promasili 100% sanse
jedan mec i odemo sa prvenstva a jos nam se i zreb otvorio

Ima i do nas tj. ima i do roditelja koji odmah u svom talentovanom detetu vide zlatnu koku. Klubu su tu vezane ruke. Deca potpisu prvi ugovor na dve tri godine i ako ih klub ne proda posle prve ili druge godine posle trece mogu da odu bez obestecenja kao slobodni igraci. Naravno da se i klub debelo omasti prilikom odlaska. Kad se gleda po godinama deca su tu oko 20 godina. Mladi da bi ovde nesto ura dili i ostavili traga, ali dovoljno stari da uzmu napolju debele pare pa makar i propali. Zadovoljan, klub, igrac i roditelji, samo FUDBAL trpi.

Menatilite je tu presudan, u svim nasim sportovima, nase glave, mi ne znamo da meljemo kao Nemci na primer.
Toga se secam ranije odbojka kako smo gubili dobijene utakmice, vaterpolo je druga prica kako ni sam ne znam
Treba nam vise ljudi mentalnog sklopa kao Nole da uce sportiste tom mentalnom sklopu.
Sto bi rekli ameri svaka utakmica je 7.utakmica finalne serije(misle na utakmice olimpijade) kada bi tako se ponasali i igrali druga bi prica bila
Ovo EP u kosarci ajd sto ga obelezavaju sudije, obelezavaju ga naturalizovani igraci, nas su povrede osakatile, losa procena strucnog staba oko Micica jbga nije on Sale da se vrati iz povrede i predvodi reprezentaciju kao 1997.
Njego ocigldno novac zanima kao sto je i rekao kod Edina u podkastu, a i selektor nam omeksao da je to onaj Kari iz 2001. verujem da bi ili Petrusev ili Micic bili novi Radmanovic.

Ali ljudi šta vam je, pogledate naš sastav, Jokić je možda najbolji na svetu. Imamo Petruševa, Dobrića, Avramovića, Vasu, Milutinova, Marinković, Gudurić, Bigdanović je solidan u NBA, pa Zvezda i Partizan imaju bolju četvorku + Jokić u evroligi ali su drugi timovi za klasu ispred a ovi igrači su u evroligi neka sredina. Pogledajte Turski sastav, sve sami asovi, daleko su jači od nas, pa onaj Larkin nas uništava i u evroligi. Gudura je imao bljasak u El ali nije konstantan, fali nama eksplozivnosti u odbrani, nemamo mladost a ovamo nemamo ideju u napadu, kada udju dobri defanzivi, mi onda kuburimo u napadu. Protiv Amera su ulazile trojke, opuštena ruka bez pritiska i sve je išlo dok se nismo uplašili pobede. Onda sada Finci, hladni kao babina sisa, fizički top spremni, mladi, skoči, našpanovani, šta da tražiš tu? Na svakom napadu, mi kasnimo korak. Dobro, je nema kritika, valjda će biti bolje. Košarka je naš sport kao i vaterpolo, fudbal je umro pre 40godina

Nazad
Vrh