SPORT-Opšta tema

Meni su zanimljivi Norvežani, kako lagano rastu u veliku fudbalsku silu, sinoć su strpali 11komada.Ali gledajući njihovu ligu i Bodo koji igra odlično, jasno se vidi sistem. Ima dosta kvalitetnih ekipa u Norveškom prvenstvu. Mnogo mladih igrača. Mislim da je nama problem cela nacija, mentalitet, što bi rekao jedan moj drugar Nišlija, sve same prejebotine. Mulja se u sportu od petlića do seniora, hiljade talenata nikada ne izadje dalje od okružene lige. Epilog se vidi u evropi, ni jedan naš igrač ne igra u vrhunskom klubu lige petice a svi mladi koji odu, oni propadnu jer nemaju kvalitet. Sve je politika, biznis, menadžeri. Kako u sportu tako i u životu. Mi smo na žalost bolestno društvo, puno zla. Trenutno smo balkansko bure baruta. Ne treba nam veći neprijatelj od nas samih ali ja ne vidim izlaz iz ove krize.

Ja sam sve više ubeđen da se u košarkaškom timu desilo nešto loše, neka politička tenzija i problem. Jednostavno, nije to bio onaj tim, nije bilo one borbe, nisu grizli, nije bilo JEDAN ZA SVI! Naprosto, videlo se to...

A o Ćaci Kiksiju, Viskiju, zaista ne bih.

Uostalom, ne možemo ni očekivati da u ovakvom sistemu, na ivici diktature, bilo šta prirodno funkcioniše. Ne biva to.

Ne verujem da je bilo nekog bojkota, košarkaši su milioneri, šta njih briga za situaciju u zemlji, oni se vraćaju redovnom životu, za njih nema zime. nije baš da smo u ratu, dešava se što se dešava, valjda će se smiriti nekako. Stigle su nas godine, spori smo, nemamo kvalitet, očekivanja su bila ogromna a ispali smo rano, nije to prvi put, Kada smo otišli bez Jokića bili smo prežaljeni a mi dogurali do kraja. Imamo mentalnih problema, sve je u tome. Finci su nas uništili trkački i šuterski, Turci takodje imaju bolju ekipu od nas, možda smo mi malo umislili da smo sila, ali nismo.

Ne mislim na bojkot, već na politička neslaganja i svađe. Tu onda nema tima, nema igre. Vanja Marinković recimo, je apsolutno uz studente, ide na proteste, dok Čović stoji ispred svih, ne znam baš kako to funkcioniše.

Pa ne treba da zovu one koji im nisu podobni, ne vidim svrhu, evo Radnjić ima problem u Zvezdi, mislim da je razlog istu kao i u reprezentaciji. Mislim da sportisti ne treba da se mešaju u ovu nesreću koja se dešava trenutno, neka vade oči kako znaju, niko od njih ne zavisi od vlasti a ni od buduće vlasti. Ovo samo unosi nemir u sve sfere društva. Unosi sumnju a možda nije tako.

Cekaj malo kako nemamo kvaliteta u kosarci si bunike jeo?
Ista ekipa samo bez Bogdana i Davidovca prosle godine zamalo Amere da pobedi u polufinalu
Ovde se nesto desavalo, sta to nikada necemo saznati, nasa igra od priprema pa i na prvenstvu je licila na igru Denvera, Guduric osvajac El je nestao, nestala mu muda, Aleksa nije donosio dobre odluke na sta mu i Jokic skretao paznju a to znaci dogorelo do balcaka kada ti Jokic skrece paznju (rekao bih da mu nije prijao CSKa, bolje funkcionisao pod Zeljkom)
Petrusev decko mora kod psihologa i to je Dule Vujosevic posle onog derbija (kada je dobio dve tehnicke )dobronamerno skrenuo paznju da on ima neki problem u glavi.
Milutinov nigde ga nema, ej zakucavanje masi
Mnogo su se opustili prepustili Jokicu podcenili protivnika i to je to
Onaj Finac istetovirani sto zakuca na kraju, znate kako bi prosao kod Zorana Savica, Danilovica, od prvog bi dobio lakat u rebra i koleno od koleno a drugi bi iso zakucavanje preko njega. Prosto muda nam se stegla a zasto to je pitanje za ovo malo struke sto nam ostalo pitanje
Petrusev naseo na provokaciju onog Portugalca ko som na bucku, ono Pesic iz 2001. ne bi tolerisao ali taj Pesic bi i Vasu izbacio sa prvenstva mozda nam je to i falilo... posalji Vasu kuci i neka Guduric i Aleksa igraju pleja

Fudbal necu da komentarisem gledao durgo poluvreme do 3. gola i ugasio ono je bruka, mislim da i igraci bojkotuju Pasipoljanskog pijanduru

Pa ne treba da zovu one koji im nisu podobni, ne vidim svrhu, evo Radnjić ima problem u Zvezdi, mislim da je razlog istu kao i u reprezentaciji. Mislim da sportisti ne treba da se mešaju u ovu nesreću koja se dešava trenutno, neka vade oči kako znaju, niko od njih ne zavisi od vlasti a ni od buduće vlasti. Ovo samo unosi nemir u sve sfere društva. Unosi sumnju a možda nije tako.

Pa dobro, svi mi imamo mišljenje šta treba a šta ne.
Ja recimo smatram da sve i svi treba da stanemo dok se ne uspostavi poštovanje institucija sistema, ne oslobode mediji i slično.
No, to i nije toliko bitno (mislim moje mišljenje), bitno je da teško funkcioniše bilo šta u takvom (podeljenom, korumpiranom) društvu. Ne ide to tako.

Poslednja izmena:
Tu se slazemo, bilo bi po meni ok ali i ti ljudi koji igraju za reprezentaciju mislim na kosarku njima je cast da igraju za nacionalni dres, bilo bi zanmiljivo da su pojedini otkazali zbog politicke situacije ali setimo se 90ih u doba ratova za koje je Milosevic bio iskljucivi krivac smo osvajali zlata

pa vise je DEDA bio na protestima nego marinkovic ali se u medijima to nepise,vec su grobari izdigli vanju sa jednom slikom i to je to

pre je deda izbacen zbog protesta a vanja poveden sa ko zna takodje kakvim povredama kad u partizanu odigro jedva pola utakmica

opet vam kazem reprezentacija se raspala jer nam se bogdan povredio a ovaj micic nam sluzio ko cucla,nit je banio nesto nit je imao akcije,covek je bio na 20% mogucnosti ali je mislio da se oprosti sa medaljom sa reprezentacijom i realno usrao ekipu

pa ono kad mu pesic kaze protiv portugala VASO sta je stobom? i izvede ga van igre tu se videlo da vasa ni psihicki ni fizicki nije bio spreman za turnir

sudije su nam pokrale 10poena protiv finaca
grcku su progurali protiv litvanaca i izraela

valancaunasu sta nisu svirali a sta jesu onom naturalizovanom grku KUMBU to je komedija

sve ostale imaju amere u ekipi osim nemaca koji ce se prosetat do zlata

meni zao Jokica i Jovica koji su projebali mesec ipo dana za nista,prvom trebao odmor drugom mlad i trosio se za glupost

al opet kazem da se Bogdan nije povredio,sad bi pisali druge price ovde
i ko zna da ovi iz Klipersa mu nisu i zabranili da nastavi iako je povreda 50%-50%

takodje mi zao litvanacaa jer im se kao nama bogdan njima povredio Jokubaitis a jos i sudije useru sad protiv grca

fudbal je smejurija ko nam trener,eno i stankovic nikako da dobije otkaz u spartaku iz moskve,neznaju ni oni sami zasto ga drze

zvezdu zajebo,ferencvaros zajebo,eno sad spartak sad ce nazad opet negde vamo jedino ili u italiju da uzme neki klub pa da ispadne iz lige

o piksiju smesno i govoriti kao treneru,ima tu jos likova

Dzikic koji vodi gruziju ispada trenercina,ako mu amer Baldwin ne pogadjao nista kao protiv naprimer Italije izgubice 15p lagano od finaca

Neznam sto se sad svi cude, onaj ko se bori i koji je spreman za prvenstvo on ide do kraja, mislim da je tu selektor najvise kriv jer nije spremio prave zamene za igrace koji bi mogli da se povrede, a na kraju ispalo da niko ne prihvata odgovornost za ispadanje od Finaca.

Bogdanovic se povredio, ali to bi moglo da bude neko opravdanje kad igramo protiv jacih ekipa, ali mi smo protiv svih igrali i mucili se, stalno je rezultat visio, uopste nismo bili nadmocni na ovom prvenstvu, sem prve utakmice.
Neznam ni ko nas je postavio da budemo na drugom mestu na rang listi.

Neznam sto se sad svi cude, onaj ko se bori i koji je spreman za prvenstvo on ide do kraja, mislim da je tu selektor najvise kriv jer nije spremio prave zamene za igrace koji bi mogli da se povrede, a na kraju ispalo da niko ne prihvata odgovornost za ispadanje od Finaca.

Bogdanovic se povredio, ali to bi moglo da bude neko opravdanje kad igramo protiv jacih ekipa, ali mi smo protiv svih igrali i mucili se, stalno je rezultat visio, uopste nismo bili nadmocni na ovom prvenstvu, sem prve utakmice.
Neznam ni ko nas je postavio da budemo na drugom mestu na rang listi.
covece nama se bogdan povredio pre kraja druge cetvrtine protiv portugalaca

znaci sa njim smo odigrali jedva 5 punih cetvrtina na prvenstvu tj jednu utakmicu samo i to protiv estonaca
pa se avramovic povredi protiv portugala a takodje protiv njih pesic i ostali u ekipi saznaju kakav je micic ocaj od igraca u ovom trenutku

eno sad je bio kod edina u podkastu Vasa,kakav je ono ego mati moja mila
sam sebi sjebo karijeru da bi zaradio 10mil evra

sad ladno izjavi hteo je da dodje u zvezdu i sa njima je prvo pregovarao ali nisu se dog i ode u hapoel kod izraelaca i odere ih od para

strasno mi se smucio vasa realno,mislio sam da je skroz drugi lik

kaze ne voli da mu se dere trener? lik otisao kod Itudisa u hapoel zbog miliona

ogromno razocaranje

Milutinov, Guduric, Vasa ocaj zivi.

Avramovic kao i uvek bez glave, ali najbolji pored konjusara sto reklamira kladionice i Bogdana i Jovica iz nba. Drugi Jovic je zavrsio karijeru zbog povreda , covek jednostavno nije u stanju vise zbog povreda.

Uz studente su stali Marinkovic, Bogdanovic milsim i Dobric da je bio na protestima.

Nazad
Vrh