Kada sam gledao neke od utakmica, odnosno taktički pristup i kvalitet igrača zapitao sam se, kako da i mi nismo tamo, ne samo zato što smo bolji od pojedihih, već što sigurno od većine nismo mnogo lošiji.? Onda mi je sinulo kako je to za naše već drugim mukama istrošene živce, pozitivan nedostatak. Bilo je i dobre igre, ali nažalost samo na par utakmica. Nema draži za oko kao nekada, sve se svodi na to "kako ne izgubiti" . Komentatori tu opreznu i nedinamičnu igru opravdavaju velikim ulogom, ipak je to svetsko prvenstvo, nikome se ne rizikuje. Nameće se pitanje, šta mi to kao gledaoci treba da sačekamo da bi u fudbalu uživali, valjda da prođe svetsko prvenstvo.? Za ljubitelje produžetaka pa i penala, ovaj mundijal je ispunio i više od očekivanja. Bilo je toga uvek, ali nerešenih rezultata sa već postignutimm golovima, a veoma retko sa 0:0... Ostale su četiri jake fudbalske selekcije i ja se lično nadam dobrom fudbalu u samoj završnici, kako bi se kompletan utisak popravio a svi mi ljubitelji fudbala bili zadovoljni. Ipak se na ovo čeka četiri godine...