SPORT-Opšta tema

Prođe i Argentina u finale !

Po prikazanoj igri svakako bih dao blagu prednost Nemcima,ali lično navijam za argentinui...

Nemci igraju drugačije od svih dosadašnjih protivnika Argentine,oni će pre svega napadati,odnosno neće im primarni cilj biti da 3-4 igrača paze na Messija.Messi i družina će imati svakako više prostora za igru i proboje.Vraća se takođe i Di Maria,a tu je i Aguero.

Večeras bi mogla da se odigrao dobra utakmica, onako za oko. Jeste da su i jedni i drugi razočarani neuspehom u polufinalu, ali s obzirom da je meč "bez značaja", trebalo bi da igraju rasterećeno. U prilog tome će ići i to da Brazilci moraju bar malo da se operu pred domaćom (uplakanom) publikom...

Ja stvarno ne razumem kako je Mesi dobio to priznanje. On mozda jeste nabolji, al na ovom turniru nije bio najboli.

LJudi nemojte biti tako strogi,čovek je igrao bolestan na poluvremenu je povraćao ,stomačnu infekciju vuče već par meseci,igrati u takvom stanju je za pohvalu,pola naših igrača ne bi ni razmišljala o igri. Argentini je najviše falio di maria,pa je sav teret pao na mesija,celo prvanstvo su njih dvojica sarađivali na vrhunskom nivou,i bili uigrani,argentina nije imala adekvatnu zamenu za njega,prema tome i sama igra reprezentacije nije na tom nivou (setite se prva utakmice Brazila bez neimara),po meni je zaslužio ovu nagradu bar za trud i požrtvovanje.

Ma briga bre mene jel on srao,jeo,pikio,kakio.Nije trebalo gledati ko kako igra po klubovima već samo na SP.Jedan Suarez,Švajnštajger,Klose,Roben svi su dali više sebe za igru,za reprezentaciju i za naše oči.

Svi smo navikli da Mesi uzme loptu ,nanize 3.4 igraca ,dodje na ivicu kaznenog prostora i zabije go.Tako je bilo 5,6 god u Barceloni.To trenutno nemoze niko na svetu a vise ocigledno nemoze ni Mesi.Dosta je bilo. Sinoc jedna od losijih njegovih partija.
Opet kad vratis film od pocetka,imao je dva proboja pored Hevedesa po desnoj strani,kao brzi voz. Imao je dva tri ulaska na vrh sesnesterca ,gde su ga rusili kako znaju i umeju.U drugom je vise ulazio u vrh i trebao je dati go kada je izasao pred golmana. Imao je nekoliko pokusaja dodavanja ka Iguainu ali su stoperi uspevali nekako da zakace uvek loptu. Po mom misljenju u Argentini niko nije bio bolji od njega ,a ovamo mozda Filip Lam .To je moje vidjenje.
Eto ja pokusavam da se setim koga bi mogli proglasiti boljim ,posto se i ja slazem da nije Mesi odigrao ali nemam ideju.
Miler ,eto sta je napravio sinoc?
Rodrigez?Suarez?Ronaldo?Van Persi Roben?Brazilce i ne spominjem.Sve prosecno ,kao inace i citavo prvenstvo.
Niste valjda ocekivali da proglase Sacirija ili tako nekoga iz neke reprezentacije koji su zaista solidno odigrali.

Sva sreća pa nije bilo hladno, koliko je pretrčao dobiobi i upalu pluća. Posle tako bledog izdanja na prvenstvu nije trebao ući ni u uži krug za izbor najboljeg. Šta reći nego velika bruka.

Svajnstajger je igracina ginuo je za reprezentaciju memam reci. Nemacka je zasluzeno osvojila titulu. Roben i Mesi veliki igraci.

Nadamo se da cemo srpsku reprezentaciju videti 2018. godine u Rusiji, ali pre toga potrebne su korenite promene u sistemu srpskog fudbala. Igramo primitivan fudbal ne hvatamo se u korak da svetom.

480134_pesic1_f.jpg
Nista bez Srbina naravno .

Nemci jesu više kontrolisali loptu,ali Argentina je imala bolje šanse.Ne može se reći da im nisu parirali Gaučosi.

Zato što su ih promašili zaslužili i da izgube.Posebno Iguain,pa onda i Palasio u produžetku imali su čistu priliku za gol.

Koliko je onda samo Palasio probijao u prvom delu,a tu je i poništen gol Iguaina,na sreću sudija je bio u pravu inače bi bilo sramno da neregularan gol utiče na ishod finala.

A šta bi tek bilo da su tu bili i Di Maria i Tevez...uglavnom,hoću da kažem da su argentinci zasluženo broj 2 na šampionatu.

Di Marija je bio jedan od najboljih u Argentini i da je on mogao da igra pitanje je sta bi bilo , Mesi i kad igra losije ima veliku paznju protivnickih igraca sto otvara prostor ostalim saigracima ,da njega nije bilo finale bi bilo mnogo daleko ...

Nazad
Vrh