SPORT-Opšta tema

Slazemo se da je i Argentina mogla da dobije i da bude zasluzeno.Hevedes pogodio stativu glavom za Nemce. .Setite se toga.Kadsa se sve uzme Svabe su u svakoj utakmici znali sta rade igrali i za oko.Trener Argentine je neprestano nesto mudrovo i drzao svoje igrace na lancu.Protiv belgije dao go i zatvorio sve prilaze i upropastio utakmicu za gledanje .Protiv Holandije videli ste. Ja mislim da se lopta jos crveni od stida sta su joj radili i mucili.Nece niko da predje na protivnicku stranu.
Kaze trener da je bolje pobediti sa 0.5 /0 .E pa onda neka ga gleda ko hoce ,ja to negleda. Grcka, takodje i jos neke reprezentacije.Ja to ni negledam iz principa.
Nemozete porediti igrace tipa Mesija ,Maradone ,Ronalda i ovih #terijera #koji su odredjeni da grizu i izginu. Razlika izmedju njih je ogromna jer ovi imaju nesto sto im je samo Bog dao.

Pisao sam da ne volim Nemce ali sesir dole. Igrali su kada treba i kako treba celo svetsko i zasluzeno su prvaci sveta u fudbalu.

Poslednja izmena:
Gledajuci prikazanu igru na celom SP Svabe su apsolutno zasluzile titulu , iako se nama ne svidjaju defanzivne - antifudbalske taktike , samo se rezultat pise i on donosi slavu , Zoze Murinjo .

Zahebo se on .Tako je igrao Inter davno pa napustio.
Tako moze izvesno vreme.Pored sponzora i publika donosi profit .Ako nema publike ,nema ni sponzora.
Dali bi ti otisao na utakmicu polufinala Holandija Argentin, kada bi znao kako ce igrati. Moze me jednom ili dva puta zeznuti.
Publika voli zabavu.Voli i kad onaj udari u glavu onog malog svabu pa ga nokautira,i kad Svajstanger prokrvavi ,i kad neko go utrci na teren itd itd.A naj vise voli brz ofanzivni fudbal sa puno golova i sansi.Na srecu ima puno reprezentacija koje igraju lepo za oko ,a i klubova u Evropi takodje, pogotovo u ligi prvaka tako da jedva cekam da krene.

Ma koja defanzivna taktika, pa zar niste videli koliko im je isturen vezni red da je golman igrao kao "zadnji vezni". Iz te "defanzivne" igre su Brazilu nagurali 7 komada.

Prvi deo recenice se odnosi na Svabe pa ima zarez ,drugi deo recenice se odnosi Spasojev komentar o defanzivnoj igri Argentine ,dakle ne govorim da su Svabe igrali defanzivno vec Argentina,Grcka, Murinjo ...:ppozdrav:

Argentina se oslanjala na zadnju liniju,jer im je zaista "luda".Maskerano,Demikelis,Roho,Garaj.

Posebno Maskerano i Demikelis,ljudi bre uleću klizeći gde polovina drugih ne bi imala m#da.

Sabelja i jeste trener bio koji forsira odbranu kao oslonac tima.To je u redu,ali ipak takva igra smara.Prosto nema ni smisla takvu reprezentaciju kao što je Argentina toliko defanzivno forsirati...mislim,imaju jednog od najboljih fudbalera na planeti u tom napadačkom delu.

Ali ono što već reče Spasoje takođe ima smisla.Kud će Messi,kad odma čim primi loptu ide minimum 3 igrača na njega.Ne može tu brale on sam.

Takođe nije mogao ni Kristijano Ronaldo,ni blizu.

Moglo je nekad,kad su igrali Pele,Maradona i Puškaš,da se ševa ceo teren i da se da gol kao od šale.Poštovanje njihovom znanju,ali tada je znatno lakše bilo dati gol nego sada.

Argentina se oslanjala na zadnju liniju,jer im je zaista "luda".Maskerano,Demikelis,Roho,Garaj.

Posebno Maskerano i Demikelis,ljudi bre uleću klizeći gde polovina drugih ne bi imala m#da.

Sabelja i jeste trener bio koji forsira odbranu kao oslonac tima.To je u redu,ali ipak takva igra smara.Prosto nema ni smisla takvu reprezentaciju kao što je Argentina toliko defanzivno forsirati...mislim,imaju jednog od najboljih fudbalera na planeti u tom napadačkom delu.

Ali ono što već reče Spasoje takođe ima smisla.Kud će Messi,kad odma čim primi loptu ide minimum 3 igrača na njega.Ne može tu brale on sam.

Takođe nije mogao ni Kristijano Ronaldo,ni blizu.

Moglo je nekad,kad su igrali Pele,Maradona i Puškaš,da se ševa ceo teren i da se da gol kao od šale.Poštovanje njihovom znanju,ali tada je znatno lakše bilo dati gol nego sada.
Argentina da je izasla ofanzivno protiv Nemaca mozda bi dala gol...ili dva,al ne bi primila ispod 3 to je skoro pa sigurno.Nemci iako nemaju toliko izrazen individualni kvalitet,imaju razvijen skoro do savrsenstva nacin probijanja protivnickih linija,,sto je osnova modernog fudbala.Nisam njihov fan,ali legenda svetskog fudbala je rekao jos pre 25 godina da je fudbal igra 11 na 11 gde pobedjuju Nemci.Nije njima ovo slucajno 8. finale svetskih prvenstava,najvise u istoriji od svih reprezentacija.

Kolege, kakva su vaša očekivanja ili predviđanja, po pitanju evropskog vaterpolo prvenstva i naše "obaveze" da odbranimo titulu..? Nekako se stiče utisak da je kod nas ovaj sport nepravedno zapostavljen u odnosu na druge, a ovi momci gotovo da ne prođe godina a da nas ne obraduju nekim velikim uspehom... Dobar početak za sada, u dve utakmice dve reklo bi se rutinske ali i očekivane pobede protiv Francuske i Nemačke, ali tek slede najteži protivnici iz grupe, a to su Mađari kao domaćini pa Hrvati i Španci, koji takođe traže jedno od prva tri mesta za prolazak...

Poslednja izmena:
Za vaterpoliste se slazem da su nepravedno zapostavljeni ne sada vec uvek ali to je cena globalne popularnosti nekog sporta. Za Nemce se ne slazem da nemaju kvalitet imaju 5 odlicnih , kvalitetni fudbalera koji mogu igrati u svakoj reprezentaciji. Oni nemaju marketinške igrace tipa Ronalda i Mesija . Kakva je to sprdacina dati Mesiju onu titulu? Pa i njemu je bilo neprijatno primiti je medju Švabama.

Za vaterpoliste su pre par godina morali da podignu neki kredit da idu dal' na svetsko ili Evropsko prvenstvo, a ljudi se vracaju stalno sa medaljama.::sramota::

Poceo sam da gledam Partizan i ove Farane. Ljudi to je strasno posle onih utakmica sa svetskoga prvenstva.

Nazad
Vrh