Nisam ispratio druge zemlje, cini mi se da svaka zemlja ima svoju ligu koja je obavezna pricam za Spaniju, Italiju, Nemacku, Grcku, Tursku i te lige se normalno igraju i EL je pride, kao sto se igra i Liga sampiona.
Jedino mi pametni imamo ABA ligu i KLS, stim sto pazi ABA ligasi upadnu u KLS ko padobranci na kraju lige sto je veliko sranje. Pricali su o tome u raznoraznim podkastima zadnjih nekoliko godina da te lige ABA2, KLS uopste nemaju smisla i na nacin na koji se igra KLS je bukvalno glup jer mnoge ekipe nemaju mogucnosti da igraju sa Partizanom i Zvezdom sto bi doprinelo do razvoju kosarke na lokalnom nivou.
Zato sam ja vise da se igra KLS i EL, nas savez je cini mi se stao na strane FIBE i tu mozda i napravio veliku gresku.
Borac 64, mislim da se tako zove, vlasnik je Vuk ne znam mu prezime inace vlasnik firme Quantox, gradi kao neku zdravu osnovu kluba i na njegovom primeru bi moglo i u drugim gradovima da se krene sa razvojem.
Kada je Jadranska liga krenula Dule Vujosevic se protivio takvoj ligi i smatrao da ce ona nastetiti nacionalnim ligama(na kraju je tako i bilo) jer Partizan i Zvezda su punili hale po Hrvatskoj, Bosni kasnije i CG kada se odvojila. Cak je ako se dobro secam nakon ucene EL da mora da se igra Jandranska izvodio omladince da igraju u nekim utakmicama.