Soja 2025

Kod mene Dileta ok izašla trenutno tera reči trolistak.

Setva 25 april. sorta Diletta kupljena original sa 81% klijavost i 80% energijom (mi naivni pa poverovali), najgora od svih soja u našem komšiluku. Predusev pšenica, a Soja do danas nije tretirana ni sa jednim herbicidom (kada vidite ovako jadnu soju odmah se pomisli na grešku sa herbicidima) , to nam je najčistija parcela. Parcela veličine 11Kj i samo sa jedne strane imamo komšiju sa kukuruzima koji su tek danas prskani.
Kakva su iskustva drugih sa Dilettom?

200m dalje naša druga parcela, sorta Validus, isti datum setve, skoro kao u normalnim godinama.

Ako je prva slika diletta a druga validus, onda je po meni bolji sklop na diletti. Ja imam dilettu prvi put ove godine, za sam sam zadovoljan...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Danas dobila drugi split,za sad nije lose.
d2e19bc5-790c-4760-a60a-8f228fa7e52f.jpg

Evo još dve slike Dilette izbliza. Teško je pravo stanje prikazati sa slikama, ali je sigurno lošija energija klijavosti od prezentovane kod prodaje, jer ima biljaka koje ovih dana tek što su izašle i deluju veoma jadno (to kod Validasa nema). Da li je neko, ove godine, sejao Belugu ili Rovinu od firme CosunSeed i kakva su iskustva?

Dobro je to. Ne diraj ništa. A što se tiče deklaracije, kod nas kad slažu za 10-ak posto dobro je. Nosili su ljudi na analizu pa od napisanih 80-85 % klijavilosti, ono nema ni 40...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Isto je izgleda svuda,nosio svoju na analizu i bila 82% a na ništa ne liči,Kraljica koju sam kupio zrno kao na slici navodno imala 70 i nešto,kad ono međutim na analizi pokazala 50% :unsure: .Sad da li je možda bilo staro seme ili nešto drugo ne zna se,uglavnom nicanje nije baš najbolje prošlo ali nije bilo ni za presejavanje ...
Uglavnom u mom kraju soje definitivno izgledaju mnogo lošije nego inače za ovaj vremenski period .

I ja sam sejao belugu, isto nicanje ekstra
Kad sam kupovao seme reko daj bilo koju samo da ima dobru klijavost
Prvo sam kao hteo pionirovu ali se nešto dugo čekalo pa sam odustao

Nazad
Vrh