Soja 2025

Nisu veliki korovi bili. I nije to sad da je tepih njiva bila od korova. Na primer, bio je koji poponac i tek-tek koja ambrozija da je pokazala listove. A i tu noć je palo 25 litara kiše pa je to verovatno dodatno unelo u zemlju...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Danas sejao prijatelju soju. Tvrdo je kao beton, hteo je da tanjira ali mu nisam dozvolio jer onda ne bi bilo nista od nicanja. Suncokret mu je bio pun stira pa je oprskao sa totalom.

Spustio sam nozeve i 95% semena je u vlaznoj zemlji. Dubina oko 7 cm

7uKocnh.jpeg

wubFM8i.jpeg

HX4xasK.jpeg

nKTCAhd.jpeg

Skloni se gornji sloj zemlje.
Ja sam isto presejavo drugaru gde je bio pljusak jedva ubacila mašina,sreća što je pilotom pa smo gađali redove.
Mislim da se tako napravilo zato što se drljača do besvesti da bi bilo lepo a posle 2 pljuska x 30 lit

Disk iako uzan par mm ,je ipak kao tocak i uvek tezi da izbacuje bateriju na povrsinu,noz stoji uspravno,kao telo podrivaca onih pravih, i sece zemlju,da disk ima manje posla oko otvaranja brazdice.Ovo samo u extremnim situacijama kao ova,kad je tvrdo jako,nema potrebe za nozem skoro nikad.
Zamisli sad sta bi tu neka govnj... nodetka ili bilo koji drugi jeb.. raonik uradio ,99% zrna bi bilo na povrsini haha.

Ja ne spadam u te pod "Vi".Taj dečko ima nodetku,morao je tako.
Spreme leju i posle se hvale kako nodetka useje isto kao i diskosna :ROFLMAO:.Kao sta ce mi diskosna kad i ona radi posao ,koja komedija.Posle kad treba presevanje iz nazalost sad mnogih razloga od ptica,dinosaurusa i svega ostalog sto gricka useve,ili kad nakon pripreme a pre setve rokne pljuscina na teskoj zemlji pa sabije sve,i mnogih drugih primera,onda bude molba i kukanje da neko sa diskosnom im poseje....

Nazad
Vrh