Soja 2025

sve je Ika al sve je vec rezervirano tj prodano...početkom godine sam radio test kad sam istrijerisao 200kg pa u 3 posude po 100zrna i nicanje 1.klase je bilo 87%, 93% i 96% a 2.klasa 67% pa sam još malo zatvorio sita pa je sad oko 95% (znat cu za par dana)
i meni fali još jedna tona pa danas kad sam vidio koliko ima trojici sam otkazao...dosta loša je prošla godina, puno smežuranih.ostavio kući malo jače od 6t pa eto samo 3t sjemenske, nadao sam se bit će bar 4t nakon selektiranja -_-

sve je Ika al sve je vec rezervirano tj prodano...početkom godine sam radio test kad sam istrijerisao 200kg pa u 3 posude po 100zrna i nicanje 1.klase je bilo 87%, 93% i 96% a 2.klasa 67% pa sam još malo zatvorio sita pa je sad oko 95% (znat cu za par dana)
i meni fali još jedna tona pa danas kad sam vidio koliko ima trojici sam otkazao...dosta loša je prošla godina, puno smežuranih.ostavio kući malo jače od 6t pa eto samo 3t sjemenske, nadao sam se bit će bar 4t nakon selektiranja -_-
jel mi mozes ostavit tvoj broj u privatno pa nazovem sutra ujutro u vezi druge klase ak ima

Pšenica, soja, kukuruz, ozimi ječam,proljetni ječam, zob, bob, i razmišljam o jednoj novoj kulturi od sljedeće godine...

a sijao sam još bio nekih skoro 20g zeleni grah-prestao 2023
i šećerna repa nekih 8-9g...prestao 2008

Je l' ima neko iskustva sa sledećim sortama soje:

Creator - Lidea
Baltimor - Lidea
Tribor - Lidea
Anette - KWS

Trebao bih da naručim seme, a nikad čuo za ove sorte. U zadruzi takođe kažu da nemaju pojma kakve su, ali samo to mogu da nabave...

Nazad
Vrh