Soja 2025

Svoje seme soje Balkan sam posejao 15-20 god. Trijumf niz godina a sada Wendy zadnjih 7-8 godina.
Soja se samo selektira i jednom samo u zadnjih 30-35 godina testirao klijavost!
eh da ste imali susu kao vecina ovde proslih godina i smezurano sprzeno seme soje testirali bi i te kako!

eh da ste imali susu kao vecina ovde proslih godina i smezurano sprzeno seme soje testirali bi i te kako!
2022 je bila najgora godina za soju u nasem regionu od kad se seje soja na ovim prostorima. Sa vise od 100 kj prosek je bio manji od 600 kg/kj.
Seme ostavljeno za narednu godinu nije licilo ni na sta, sitno, ruzno, smezurano!
Ta 2023 sa setvom takvim semenom je bila rekordna na ovim prostorima kao nikad do tada. Prosek jaci od 2400 kg/kj. To ostaje za pamcenje, nakon najgore godine naisla sledeca rekordna.
Toliko o semenu a mozemo mnogo vise o vremenskim prilikama i uslovima neophodnim za soju!
Inace sutra je u planu da startujemo sa setvom!

druze ak je poniklo onda i nije bilo tako lose da nije licilo ni na sta.ovde se vec presejava neka soja posebno kod domacina koji su ostavili svoje seme od prosle godine selektirano i posejali.2-3tj je vec u zemlji i nije pustilo ni klicu a bas su uveti ove godine solidni za dobro nicanje

2022 je bila najgora godina za soju u nasem regionu od kad se seje soja na ovim prostorima. Sa vise od 100 kj prosek je bio manji od 600 kg/kj.
Seme ostavljeno za narednu godinu nije licilo ni na sta, sitno, ruzno, smezurano!
Ta 2023 sa setvom takvim semenom je bila rekordna na ovim prostorima kao nikad do tada. Prosek jaci od 2400 kg/kj. To ostaje za pamcenje, nakon najgore godine naisla sledeca rekordna.
Toliko o semenu a mozemo mnogo vise o vremenskim prilikama i uslovima neophodnim za soju!
Inace sutra je u planu da startujemo sa setvom!
E sad si me sjebo totalno,moje seme je nesto sumnjivo bilo,malo smezurano pa sam kupio 1000kg,a sad ti pises da nema veze

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

E sad si me sjebo totalno,moje seme je nesto sumnjivo bilo,malo smezurano pa sam kupio 1000kg,a sad ti pises da nema veze

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Necu ja reci da nema veze ali kazem ti da goru semensku soju nikad nisam imao kao te 2023 a prinos je bio vrhunski i rekordni, ne samo kod mene nego vecina u okruzenju nikad nije dobacila takav prosek!

Danas završena setva Soje. Pored standardnih sorti Rubin i Apolo ove godine posejana po prvi put Diletta.

Nazad
Vrh