Soja 2023

Sejem Nodetkom i na manjem razmaku od 48 cm medjuredno ne mogu, u rwdu 4,4 cm, a da imam neku drugu sejalicu radio bi bar na 30 cm ali svakako sa vecim razmakom u redu.
Uglavnom maksimalno trosim oko 45 kg/kj a ako je sitnije seme i 35 kg.
Ja sam pristalica manjeg razmaka medjuredno a vecim razmakom u redu!
Svakako da moze proci bilo kakva setva u slucaju redovnih padavina!
@Arkadije
Tu gresis kad pomislis da cicak nece vise izaci ako je manji medjuredno razmak.
Izacice i ovako i onako ako ga ima!

Mislim da ne bi trebao da nice,tj rasti dok soja ne krene da zri pa ponovo dobije svetlost.
Hoce. Imam na jednoj njivi problem sa cickom, ova godina je bila ekstra povoljna za brzi razvoj krosnje soje (prskao sam sirokolisne u drugoj trolisci) ali po neki cicak se ipak izvukao i nadvisio je soju pre mesec dana. Mislim da mu ni najmanje ne smeta gustina (dobro mozda je manje silan, ali cveta kao lud)

Korovi se prskaju što manji, ne sme se dočekati da korov poraste, bez obzira na dozu. Postoji i međuredna kultivacija (špartanje). Jedino ne znam kako će špartati oni koji su sejali na 12,5cm.

Eko drljača...? Ali to samo dok je soja mala...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Po meni spartanje pije vode jedino za orane povrsine. Ostalo je gotovo nepotrebno, a nekad i neizvodljivo.
Mozda bi sad mnogo bolje bilo primeniti nesto kao eko drljacu, ili tome slicno.

Ja kad god prskam cicak ubijem ga ,problem je sto nice opet i opet i opet i opet ....istrosim sve a.m koje smeju u soji i to je to.

У суседном селу данас пали први откоси соје. Не знам која је је сорта у питању (јбг мозак не памти ко некадс) знам да је само 0 група, колко сам из приче сазнао са власником за сада је било 14 метери исте по кј...ја обишо њиве, оно бре туга...кукуруз отромбесио клипове, сагорео, соја исто тако једно 80% сазрела...скувала ју је ова врућина у 4-5 дана...јбг изгледа че кренемо за 6-7 дана да радимо нашу...

Apsolutno

Bedna je cena

Kao i soji tako i kukuruzu sto ce biti

Soje ce ove godine imati svako,ma kako da je uradio bice ok prinos,takva je godina...
Gde se družila sa ledom baš i neće! Posle leda je izgledala kao da si je ošišao makazama za živu ogradu (skratio na potrebnu dužinu), kasnije nije formirala nove grane a samim tim je od mahuna ostalo samo ono ispod tačke preloma stabljike, mada i tu proređeno jer je led i njih otkidao...

Osim kod onih gde je grad unistio skoro sve.
Gde se družila sa ledom baš i neće! Posle leda je izgledala kao da si je ošišao makazama za živu ogradu (skratio na potrebnu dužinu), kasnije nije formirala nove grane a samim tim je od mahuna ostalo samo ono ispod tačke preloma stabljike, mada i tu proređeno jer je led i njih otkidao...
niko nikad nece imati prinos gde je led ucinio svoje

nisam na to mislio,bar je to nadam se jasno

neko ce i ove imati suncokreta naprimer 2t kj gde nije bila oluja,nije rec o tome

Sejem Nodetkom i na manjem razmaku od 48 cm medjuredno ne mogu, u rwdu 4,4 cm, a da imam neku drugu sejalicu radio bi bar na 30 cm ali svakako sa vecim razmakom u redu.
Uglavnom maksimalno trosim oko 45 kg/kj a ako je sitnije seme i 35 kg.
Ja sam pristalica manjeg razmaka medjuredno a vecim razmakom u redu!
Svakako da moze proci bilo kakva setva u slucaju redovnih padavina!
@Arkadije
Tu gresis kad pomislis da cicak nece vise izaci ako je manji medjuredno razmak.
Izacice i ovako i onako ako ga ima!
I koj prosek si imao po kj prosle godine ?

Nazad
Vrh