Soja 2023

To je prosek za proslu godinu izuzetno dobar za nas region!
Dodao bi samo da si imao verovatno manje soje posejano i na nekim dobrim parcelama ili do nekog veceg kanala, pa je to cilnilo svoje. Imao sam i ja par parcela i neke krajeve parcele gde je odlicna bila ali zato u proseku ne dao Bog da se opet ponavlja takva godina za soju!
Ako si mislio da je zbog setve na 70 onda tu se malo ne slazem!😜👍

To je prosek za proslu godinu izuzetno dobar za nas region!
Dodao bi samo da si imao verovatno manje soje posejano i na nekim dobrim parcelama ili do nekog veceg kanala, pa je to cilnilo svoje. Imao sam i ja par parcela i neke krajeve parcele gde je odlicna bila ali zato u proseku ne dao Bog da se opet ponavlja takva godina za soju!
Ako si mislio da je zbog setve na 70 onda tu se malo ne slazem!😜👍
Ne kazem ja da je do razmaka, ja sam pisao moj rod u jusu, 30 kj soje. Ne orem vec 6 godina, imao sam parcelu od 2 kj u direktnu setvu bez ikakve obrade predusev soja 1400 kg/kj a 150 m dalje 700 kg/kj obrada je bila tanjiraca gruber i u prolece spremac. Od 700 kg/kj do 2300 kh/kj.

Na moju zalost ja sam lose prosao, 90 kj posejane soje prosle godine je samo glavobolje donelo.
Imao sam parcele i od 400-500 kg/kj pa sve do 2 t, takodje sam imao gruberusane parcele i u prolece poluteska drljaca ali neke razlike u prinosu nisam uocio osim na parcelama gde su bile do nekog veceg kanala kao sto sam naglasio!
Kisa je presudna za soju tako da se nadam ove godine dobrom, odnosno odlicnom prinosu!

Na moju zalost ja sam lose prosao, 90 kj posejane soje prosle godine je samo glavobolje donelo.
Imao sam parcele i od 400-500 kg/kj pa sve do 2 t, takodje sam imao gruberusane parcele i u prolece poluteska drljaca ali neke razlike u prinosu nisam uocio osim na parcelama gde su bile do nekog veceg kanala kao sto sam naglasio!
Kisa je presudna za soju tako da se nadam ove godine dobrom, odnosno odlicnom prinosu!
Ove godine je problem sto su svi smanjili soju na minimalno ili je nisu sejali uopste... 😀 A bice odlicna godina za soju. Sta ti je poljoprivreda - rulet , igras crveno ide u crno i kontraa ...

Mozda se i ocekuje dobar ili cak i odlican ROD soje ali u celini nece biti povoljno_Ocekuje se cena od 52-54 din sto je u odnosu na proslu godinu malo.Kad bi cena ostala proslogodisnja i ovaj ocekivani rod pa da budemo bar malo opusteni

Ove godine je problem sto su svi smanjili soju na minimalno ili je nisu sejali uopste... 😀 A bice odlicna godina za soju. Sta ti je poljoprivreda - rulet , igras crveno ide u crno i kontraa ...
Ne da su smanjili nego znam poznanike i prijatelje koji uopste vise nisu posejali ni 1 kj. Prokleli je na svaki moguci nacin!
Svi ili vecina je videla opciju psenica i suncokret a od toga ove godine slaba vajda! Konkretno ja od psenice sam u minusu a na suncokretu skoro pa da i nece biti neke zarade ili nesto minimalno!

Mozda se i ocekuje dobar ili cak i odlican ROD soje ali u celini nece biti povoljno_Ocekuje se cena od 52-54 din sto je u odnosu na proslu godinu malo.Kad bi cena ostala proslogodisnja i ovaj ocekivani rod pa da budemo bar malo opusteni
Tako je prijatelju, cena ja bas niska u odnosu na proslu godinu ali ako racunam onih proslogodisnjih 600 kg/kj x 78 din a nesto prodao i po 64 to je mozda i u pola manje od onog sta ocekujem ove godine.
Gde bi nam bio kraj da je cena proslogodisnja a potencijalni ovogodisnji rod?!🤪

Nazad
Vrh