Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Skinuto danas 4 jutara apola 2 jutra distavlose 2 jutea proscjena uglavnom na ta 4 jutravjennacurilo 1435 kg po jutru minus primjesa (neznam kolika ce biti) uglavnom pozitivno sam iznenadjen jer sam ocekovao maximalno 1100 kg po jutru na toj parceli.

Obisao i Rubin i Lauru, sazreva po uvratinama kasno i do komsija, a otvaraju se obe sorte.
Bio ubedjen da Lauru izbacim, kad ono prc i Rubin se otvorio.

Nikola sad sam video tvoj pot od ranije,otišao jedan deo za ::novac:: a ovo od juče će ostati na lageru kod Neđe.

I do sorte a i do nacina sazrevanja. Te na kojima je ostalo suvog lisca na biljkama su prinudno bolesno sazrele od nekih ranijih vrucina i pored toga sto dignu neverovatnu prasinu prilikom kosenna, jos im pucaju i mahune a rastur je tu neminovan.

Ove godine je baš nezgodna situacija oko zrenja. Postoje tri stadijuma zrelosti:

-prvi je gde su grinje dirale soju - tu je već potpuno zrela i suva, i tu su već počele da pucaju mahune
-drugi je gde nije bilo stranih uticaja - tu normalno zri i tu treba još jedno nedelju dana do skidanja
-treći je gde je dobila dikambu od komšijskih kukuruza - tu je još zelena i tek je počela da se šara, tu neće još 2 sedmice biti za skidanje

Kod mene samo kws ima problem sa pucanjem mahuna. Apolo je solidan ali su beluga i wendi dosta bolji. I one su zadnjih dana pocele naglo da se suse. Videcemo kada udje kombajn kakvi ce prinosi da budu. Godina je luda skroz, dobro je da je da bilo sta ima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh