Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
69ba31542dd8dd046f8589bfcbf4032e.jpg

Delta pelikan. Ubrao sam bolji primerak. S obzirom da ovako nisko kreću mahune, moraće kombajn da spusti kosu maksimalno….
Ali to neće još jedno 20-ak dana…

Te sve sorte SEL seme, sad Delta, imaju neki feler. Galeb poleze, dukat puca, gorstak ko bagrem, ova sad tako nisko prvi sprat.

Nas nekoliko u selu imamo istu tu sortu. Kod svih je ista priča (za taj prvi sprat). Tako da iskučujem mogućnost da sam ja nešto teško omanuo, i mislim paore da si u pravu.

Kod nas u Mačvi katastrofa,najviše bih voleo da otkupljivači ne dobiju ni kg,počevši od Hrana produkta.
Nemoj tako komšo, sve će to narod pozlatiti - kaže Laza Lazarević, jedan od naših dobrih pisaca.
Slobodno dovezite u Hrana Produkt - verovali ili ne, lagera nema. Akontna cena 60 dinara, a konačna - samo nebo zna.
Naravno, može samo NON GMO soja. Vidimo se na vagi u Sremskoj Mitrovici, Jarački put 4. Srećno i berićetno.

Sva sreća da je suša i u žetvi pa se neće imati problema sa vlažnom zemljom nabijenom u prstima noža:ROFLMAO:

Nemoj tako komšo, sve će to narod pozlatiti - kaže Laza Lazarević, jedan od naših dobrih pisaca.
Slobodno dovezite u Hrana Produkt - verovali ili ne, lagera nema. Akontna cena 60 dinara, a konačna - samo nebo zna.
Naravno, može samo NON GMO soja. Vidimo se na vagi u Sremskoj Mitrovici, Jarački put 4. Srećno i berićetno.
Da li računaju bonifikaciju kad se ostavlja na lager? Kod nas su uglavnom svi uzimali soju na lager bez odbijanja mesečnog lagera (možda je bilo kod nekih otkupljivača u nekoj godini 2% za ceo period lagerovanja), ali pri prijemu se ne obračunava pozitivna bonifikacija, i uglavnom se posle natežu sa cenom.

Ja sam juče odneo (kod lokalnog otkupljivača) nešto malo što mi je ostalo od semena, i platili su mi 70 din/kg sa pdv.

Dukej, ide bonifikacija prema SRPS-u ali trošak lagera nema. Krajnji rok za prodaju je 30.06.2022.g.
Komšo, znaš šta je akontativna cena: prva, početna, orijentaciona...

Ima li odbitaka na (ulaz,izlaz,prilaz,razlaz...) što je bio 0,5% i 0,1% na utvrđivanje kvaliteta?

Na auto put vs-ns skidaju sve redom i soju i kukuruz

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Zna li neko kako se izračunava rastur iza kombajna?
Na 1 m2, koliko zrna,izađe u procentima?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh