Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako nemaš rastura na hederu (što je u soji vrlo teško, ako je suva pršti na sve strane), onda iza sita ako ima od 2-4 zrna na površinu šake to je u granicama normale...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Na hederu i pršti,tu je problem,pa sam mislio da može odprilike da se izračuna koliko je to procentualno.

U Macvi opstina Bogatic, lokalni otkupljivac kaze da se vrse vec nedeljak dana, prinosi od tone do tone i sedamsto po hektaru. Akontna cena 60, a za konacnu veruje da ce biti 65.

Mi dok smo radili na kombajnu za grasak,rastur fabricki ti je oko 2% pa navise

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nezezam. Claasova aplikacija Advisor nudi i ovu mogucnost.
Pa ko bi lupao glavu jos i za ovo :osmeh:

Skinuo wendy . Sjetva kraj marta . Pjeskovita zemlja na sjlunku . Mozda sam trebao jos cekati al u jednom kraju pocela pucati a u drugom zelena a daleko od kuce . Morao istrestu u dvoristu u kraju pa cemo vidjeti sta ce sunce uraditi . Prinos opet vise nego sam mislio . Tesko je reci jer ima dosta zelenih ali izmedju 13oo i 1500 kg po ha .
Sto rece dobricanin moja tuzna prica
5KsLsSd.jpg

9dhaFEM.jpg

Da je na betonu brzo bi se osušila, čak 2% na dnevnom nivou ali ne deblja gomila od 4-5 cm i naravno sunce i samo sunce.

Ovo je vršeno juče, iskipovano na beton i puštena solarna sušara u pogon.Bilo je 10% zelenih biljaka po celoj njivi a krajevi zeleni kao jed plus nešto čička i kerećeg grožđa koji su digli vlagu.Pošto soja ide na ceđenje iskoristio sam lepo vreme da je osušim i takvu spakujem u džakove da me posle ne boli glava.Danas je već skoro suva kao barut, zelena zrna su požutela.

Zavrsena 00 grupa. Ostatak je Wendy i najraniji ce da stigne za 7-10 dana. Pricao sam da sam imao Merkur u dve jako lose parcele i prinos je bio 925-1110 kg/KJ. Zadnje dve slike su KWS Basak isto 00 grupa ali u normalnoj zemlji. Prinos 1517 kg/KJ.

fRaOpLB.jpg

tURmJIt.jpg

N05Cupw.jpg

7H6NH9s.jpg
Jel poceo basak da se otvara. Kod mene bilo dosta otvorenih mahuna ali ipak prinos po ha 2900kg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh