MOMOSARIC
Član
Ma , jest da je ono sto je pogazeno unisteno al vecina se nadoknadi tako sto okolne biljke i grane popune taj prostor u budu bolje zbog svjetlosti i vlage . Ne gubi se gazenjem mnogo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je bas preterano jaka doza. Zasto radis sa tolikom dozom? Neko ti je savetovao ili ? Ja radim sa 0.2 / ha i 150 lit vodeJuče poprskana protiv grinja,išlo 0,35l/ha bifenikus.
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
S kojim si sredstvom radio i nakon koliko dana od dana zadnjeg tretmana ponavljas?To je bas preterano jaka doza. Zasto radis sa tolikom dozom? Neko ti je savetovao ili ? Ja radim sa 0.2 / ha i 150 lit vode
Kod nas je katastrofa sa grinjama. Svaki dan sam u obilasku i nadjem nekoliko parcela koje se moraju raditi. Mislim da cemo na kraju morati najveci deo parcela da odradimo. Imam parcele koje sam vec 2x radio.
Kad odes na njivu pa vidis da je sa jednog kraja soja svetlije boje i da polako ostaje bez sokova, bukbalno se biljka smanjuje i zuti to su ti grinje. A prvi simpyomi budu ukovrdžano mlado lisce na vrhu.Cici, kako ocenis kada mora da se prska. Cale jutros bio u obilazak, kaze sve i svasta ispada sa lista kada se protrese, ali je soja skroz zelena, nema ostecenja. Ne bih prekidao odmor, ali ste me bas naplasili kad vidim ovde u temi da skoro svi prskaju...
Takvu sam preporuku dobio.A i taman mi ispadne litra za skoro 3ha.Litra plaćena 3600din,što ispadne oko 1200din/ha.To je bas preterano jaka doza. Zasto radis sa tolikom dozom? Neko ti je savetovao ili ? Ja radim sa 0.2 / ha i 150 lit vode
Kod nas je katastrofa sa grinjama. Svaki dan sam u obilasku i nadjem nekoliko parcela koje se moraju raditi. Mislim da cemo na kraju morati najveci deo parcela da odradimo. Imam parcele koje sam vec 2x radio.
Radim sa aktivnom materijom bifentrin. Ponavljao sam samo one parcele gde se najranije javile grinje. Te su prskane pre velike kise i nedelju dana posle te kise sam morao ponovo da radim. Izgleda da se izlegla sledeca generacija.S kojim si sredstvom radio i nakon koliko dana od dana zadnjeg tretmana ponavljas?
Da ne ponavljam Popstep ti je sve napisao.Cici, kako ocenis kada mora da se prska. Cale jutros bio u obilazak, kaze sve i svasta ispada sa lista kada se protrese, ali je soja skroz zelena, nema ostecenja. Ne bih prekidao odmor, ali ste me bas naplasili kad vidim ovde u temi da skoro svi prskaju...
Reci ce ti abametkin, eno prskana njiva kod mene i nije ponovljena u komsiluku i ne vidim neko bolje dejstvo. Znaci abametkin dva puta u roku od 7-10dana.Bolje sredstvo za ove vrućine je Masai,a ako hoćeš trenutno najbolje Uranus(deluje i na grinje i na jaja) ili Premijer koga slabo ima na trzistu.Problem su donji spratovi gde ne dospe puno sredstva. Ispadne da moraš prskati sa sto većim pritiskom i sa što više vode.Daj predlog, konkretno. Imam još nešto da obavim pa idem do apoteke da vidim šta imaju, pa bolje da pitam imate li to i to nego da mi oni predlažu...