Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veruj mi i ovako sam brzo izletio! Tu oko te bandere uvek budu velike rupe, ovog proleća dok sam ja sejao zet je zatrpao te rupe, ali očigledno se stanovnik vratio.

Da, obična okrugla betonska bandera. Na istoj njivi imam još jednu banderu, ali onu rešetkastu metalnu, veliku.

Moram da stanem i zatvorim krilo jer drugačije ne mogu da prođem. Pošto se krilo zatvra tako što se rotira u nazad (drži ga opruga u radnom položaju) verovatno bih mogao da polako prođem pa da se krilo nasloni na banderu i polako smakne u nazad i tako prođe banderu, ali nakon prolaska bi se krilo katapultiralo napred a to ne volim i onda ne radim tako. Inače, za ovih 18-19 godina koliko je imam nikad nisam pustio da krilo prilikom zatvaranja ili otvaranja samo pod dejstvom opruge ode u krajnji položaj tako da udari u graničnik, već sam uvek rukom pridržao krilo da ne lupi, tj. prskalicu sam od svih mašina najviše čuvao i pazio. Sinoć je bio izuzetak. :)

Imam na dva mesta po 1 kj gde sam uradio Abamektinom protiv grinja i to sa 0.5 l/kj pre nekih 7 dana.
Ne vidim skoro nikakav rezultat, jos mi se cini da pored toga sto je krenulo da se osusi kao da se jos i prosirilo.
Kakva su vasa iskustva? Jel zaustavljeno sirenje bar, jer ono sto je krenulo da se osusi vidim da nastavlja i nema oporavka biljke kao u slucaju kad smo leptire prskali. Tada se biljka regenerisala dok sada propada skroz.

Bice tu i soje i to solidnog prinosa ali samo u slucaju jedne dobre kise.
U slucaju da ne pada nece uspevati nalivanje zrna gornjih spratova koji su ludovali posle one Julske kise od 1xx lit. pa ce puci prinos ko od sale.
To nam se desilo prosle godine kad od 1 Avgusta vise nismo imali kise
Dzabe potencijal za 2 t/kj kad vise nije dobila ono sto joj je trebalo.

Imam na dva mesta po 1 kj gde sam uradio Abamektinom protiv grinja i to sa 0.5 l/kj pre nekih 7 dana.
Ne vidim skoro nikakav rezultat, jos mi se cini da pored toga sto je krenulo da se osusi kao da se jos i prosirilo.
Kakva su vasa iskustva? Jel zaustavljeno sirenje bar, jer ono sto je krenulo da se osusi vidim da nastavlja i nema oporavka biljke kao u slucaju kad smo leptire prskali. Tada se biljka regenerisala dok sada propada skroz.
Ja gde sam prskao prvi put sa akaricidom posle 10-ak dana sam išao da ponovim i vidno je bolje stanje nego kad sam bio prvu put...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Sta je konkretno bolje? Vise se nije sirilo dalje ili se regenerisala ta koja je vec bila dobro napadnuta?
I zasto si po drugi put prskao?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sta je konkretno bolje? Vise se nije sirilo dalje ili se regenerisala ta koja je vec bila dobro napadnuta?
I zasto si po drugi put prskao?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Prestalo je da se širi i dobilo je opet zelenu boju. Tu mi je bio najveći napad. Sve ostalo gde sam imao grinje prskao sam posle tih 10-ak dana pa mi ostalo u prskalici pa sam išao onda to da ponovim...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Glogonj-4-4.jpg

Kilavo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh