Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze, moze samo teraj i ja sam kroz takvu prekljuce prskao sirak.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Tu nisu grinje dirale ali sam malo i tu zašao da ipak obezbedim malo širi deo. Išao sam tačno izmedju redova i gume su 12.4 i opet puno pogažene soje na zemlji...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ja nisam stigao ranije,zanimljivo da ima rose cim je mrak pao ....uglavnom ipak po danu je bolje,ostalo mi jos za sutra ujutru nesto malo pa posle pratimo situaciju.
Inace nzm koliko bi Sava otisla u visinu da je bilo redovne kise,ovde je visoka koliko zadnja guma od rusa...koliko je tu traktor izgazio ne smem ni pomisljati ...mnogo je izmrsena.
@mixer87kac Jel flekujes ili cele povrsine tretiras protiv grinja ?.

Koja je to prskalica, ima li negde na forumu slike da se vide? Ja imam neku malu sa granama od 8m i sad mi je to baš problem zbog više prohoda jer se gazi soja...

Koja je to prskalica, ima li negde na forumu slike da se vide? Ja imam neku malu sa granama od 8m i sad mi je to baš problem zbog više prohoda jer se gazi soja...
Baš zbog toga mi nećemo ni prskati sada od grinja. Ima par fleka, ali mislim da bi šteta bila veća od gaženja. Plus mi sejemo na 50cm

Ja sam juče oko 23h prskao jednu njivu u dužini od 100m od ukupnih 400,pošto asfaltni put prolazi pola metra od njive,grinje su se pojavile oko desetak metara u dubinu. Jutros oko 7 sam prskao drugu celu u površini od 2 kj i bila je velika rosa pa ću pratiti ima li razlike.
Rađeno sa Armada insekticidom u količini od 0,45l/kj sa 180l vode po jutru i pritiskom od 5 bara.

Zar smo svi isti? Ne mozes strpati sve u isti kos! Ili bar objasni zasto smo zasluzili?
Шта није јасно!По заслузи као што је целог века и било.Негде је пало више кише негде мање,негде цвета соја негде налива неко муку мучи са грињама неко не шта ти још треба.Наравно да смо сви исти зашто би се разликовали?

@dukej Pa nisam postavljao slike ovde,mozda ima jedna ili dve u temi prskalice,ali Ima na netu slika dosta,samo kucas Vicon LS1001H ,ili LS1301H, iste su.Pricali smo u privatnoj poruci o njoj za onaj senzor brzine.

Arkadije, flekujemo. Ali prskamo još za celu širinu prskalice izvan tih fleka za svaki slučaj...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

@Arkadije

Da u pravu si, sad sam pogledao u poruke i vidim da si mi već rekao koja je prskalica u pitanju. ::sramota::

Ma ja ne znam šta sam juče ručao, a ne šta sam pitao u porukama. Ove grinje me zaludile opasno, obilazim svaki dan i nisam pametan da li da ih prskam, ili da ostavim ovako pa šta Bog da. Koliko mogu brzo da nepreduju do sledeće kiše, koliko ih zaustavlja rosa, koliko ću izgaziti ako prskam, hoće li biti efekta zbog temperature koja će biti sve veća (i noću), i sto drugih stvari oko toga...

Ne zameri, vidim lepa krila od prskalice, baš po mom ukusu pa reko da pitam (a već pitao odavno)...

Juče poprskana protiv grinja,išlo 0,35l/ha bifenikus.Pelikan,ima mahuna e sad da li će ih napuniti to je pravo pitanje.
c6f088f0bc52a1bab27d632c54f73cf8.jpg
f9d3edd934fd52931ace698b7b1f7241.jpg
d3a677f66ef25a17c97b16e11dbccdde.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Дали неко стручан може да објасни какву штету може гриња да направи Соји која је у воштаном стању,наливена зрна скроз...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh