Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa sojom ce biti veselo, sad naliva zrno a kise ni u najavi. O prinosima je prerano govoriti. Daj boze da ove godine ne obaramo negativne rekorde.

Tačno tako, kiša je preko potrebna da završi nalivanja. Po mojoj proceni ranija setva kao i ranije sorte će dati bolji prinos ako kiše nebude ovi dana.

Jel neko koristio Tebufenpirad za grinje ,kakav je ?.Jel se sme mesati sa Abamektin-om (Amon) ,posto u apoteci nisu imali dovoljno uzeo sam i ovaj Shirudo...

Ja sam juče prskao sa njim. 1700 din 100 gr. 200 gr/ha....

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

To su i meni rekli kao bolje radi na vecoj temperaturi nego Amon (abamektin) ,inace takodje sam dobio preporuku za 200gr po ha.

Ovu temu pratim s vremena na vreme. Iz vaših pisanija ovde zaključio sam da soja nema neke velike izdatke. Međutim kad vidim koliko puta prskate, špartate i ostale radnje meni to izgleda da nije jeftina rabota. A kad ovako zasuši i podvuče crta na kraju se dobija debeo minus. Izvinjavam se možda grešim ali tako mi se učinilo.

Ovu temu pratim s vremena na vreme. Iz vaših pisanija ovde zaključio sam da soja nema neke velike izdatke. Međutim kad vidim koliko puta prskate, špartate i ostale radnje meni to izgleda da nije jeftina rabota. A kad ovako zasuši i podvuče crta na kraju se dobija debeo minus. Izvinjavam se možda grešim ali tako mi se učinilo.
Ništa u poljoprivredi nisu mali izdaci, izgleda da su maline najeftinije ako imas ko da bere

Darko Dren moram doći kod tebe na obuku. Siguran sam da ćeš mi preneti sve prednosti mane cele proizvodnje. Hvala u svakom slučaju na odgovoru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh