Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na par mesta sam video da su ljudi pokosili ovratine i odneli masu sa njive, predpostavljam da je i to pokušaj da se zaustavi širenje grinja, uglavnom nekako problem kreće od ovratina.

Pun mi je ku.. c soje ove godine. Mora se non stop obilaziti. Prskanja nikad vise. Dubinsko, dva splita i dva puta sirak. Sad jos ako bude morala grinja, definitivno cu da je smanjim i ubacim zito u plodored. Ne mogu se braniti vise od ambrozije.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Obilazili u soju predvece sejana 3.5. Wendi i beluga u isto parceli beluga vislja a wendi ima vise bocne grane kako nije bilo mahuna pre 20 dana sada nije lose. @Srdjan Žorž na slicu u belugu.
40673172947eb3e4004f535a91aed010.jpg
90a411bdd5c41d4ae1292f2de5db6e6f.jpg
217e0b045248dfe825dd7897b9cbb74d.jpg
6dde3859585369218bc6b0deea21e8c8.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Za sirak je zakon napraviti pauzu izmedju tretiranja sirokolisnih I uskolisnih I uskolisnih I spartanja.jeste igra zivaca ali daje rezultate.ranijih godina sa fuzilejdom a ove sa kletoxom.
Kod mene su se pojavile grinje posle zetve komsijske psenice,sad su vec 20 ak metara u njivi a zauzele su celu sirinu.nabavio sam Armadu I radicu u ponedeljak uvece.

Uskolisne korove sam ove godine prskao sa kletoxom. Sirak je dobro odradio, ali muhar nije - posle one kiše od 100l je baš počeo da buja, (uglavnom u delu bliže leniji - npr. uvratine i nekih 10-20 m u dubinu njive). Da li je to zbog kletoxa, ili je muhar kasnije izašao od sirka?

Što se tiče muhara. Po meni jednostavno nije nikao pre kiše. Bilo je hladno dok je bilo vlage. Posle nije mogao, jer je bilo suvo kao beton. Eno ga sada puno dvorište, a nije ga bilo ni malo do skoro.

Soji treba kisa a kise nema na vidiku do kosenja. Plasim se da nece moci na svim tipovima zemlje da zavrsi i da naliva u gornjem delu koji je ludovao posle one kise od 120 lit. Popravljala se jako dobro i porasla nakon te kise ali nikako nije igranka gotova. U slucaju neke solidne kise od nekih 20 lit u roku od 7-10 dana, neki prosecan prinos od nekih 1500 kg/kj bio bi neka sigurica.

Kakva je susa i kako izgleda to je ekstra prinos.Samo da se bude na nuli,a ako bude cena 60 + dinara mozda i ostane neki dinar.

још 1700 динара по јутру за прскање против гриња ако се овако настави цена улагања у соју ће стићи кукуруз и жито

Prskao sam ja sa Senkorom i S -metahlorom i dosta je dobro odradio sem kerećeg grožđa. Mamu mu njegovu ima ga puno i ovih dana idem i čupam i iznosim na put, muka živa. Apolo osrednji ima mahuna ali nije to još naliveno skroz i ako u narednih par dana ne padne kiša, a male su šanse, biće ga 10-12 metara po ha. Prska sam grinje i leptie, izgleda da je stalo ali počeo da žuti i zbog suše, tako da mu isto dođe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh