Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Рубин висина до струка око тридесетак тренутно још празних махуна сетва 09.05 Друга слика је пример где је задња мотика од парача прошла на увратини и сасекла редован ред соје па се направило места за њено грањање
IMG-20210805-182926.jpg
IMG-20210805-182951.jpg

Uranus bog i batina ...tuče sve od jaja,larvi do grinja
Jesi siguran da je to odlicno sredstvo nas 5tero je radilo sa zoomom ista aktovna materija kao i uranus. Nismo mogli abamektin nabaviti pa smo ovo tukli ali nemamo iskustva hoce li sprjeciti sirenje. U koje si vrijeme tretirao i koja je temperatura tad bila? Prvi puta radim pauka pa zato pitam

Moja Vendi ima po 40 mauna i jos cveta,ima potencijal za 2t po kj ako bude kise, a moze da bude 1t ako ne bude.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Pa napisao si da ste dobili sinoć 15 litri ,šta će joj više kiše to je sasvim dovoljno.Ako je soja dobola u ataru toliko više ni netreba sad ona čuva vlagu .

Pa napisao si da ste dobili sinoć 15 litri ,šta će joj više kiše to je sasvim dovoljno.Ako je soja dobola u ataru toliko više ni netreba sad ona čuva vlagu .
Od viska glava neboli. To je kasna sorta i valjale bi jos dve kise u avgustu. Malo je ovih 15l.Ona jos cveta tako da moze da bude bingo ako bude jos kise.

Sunce ti jeb al grinje urnisu soje,sad se vratio iz NS-a,pored puta ima dosta soja od grinja koje imaju oaze unistene,a kod Zlatice jedna veca parcela pod sojom tamo je do pre nekoliko dana izgledala dobro,sad bar 50% je odsviralo svoje.....

Malko čupamo travu. Dosta se popravila. Na ovoj na slici ima 63 lepe mahune i jedno 10-ak malih tek zametnutih i još cveta. Gde je malo redji sklop ima i preko 80 lepih mahuna... Još jedna kiša do kraja avgusta i biće ok...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

60 do 80 mahuna na jednoj biljci,??? U pa to je super,kod nas bas slabo, i na apolu i na savi. Koja je sorta u pitanju Mixer?

Vidim kod mene grinje na pojedinacnim biljkama u sred njive i tako na 7,8 mesta. Nema nigde ostrva. Nije mi jasno otkud u sred njive da se nađu, obicno sa čela ili sa strane prvo napadaju.

Problematicne parcele vec drugi put prskam protiv grinja. Kod nas ima krajeva od par desetine metara gde je totalna steta.
Posle prvog prskanja nisam video napredak pa sam bio skeptican da li uopste deluje. Posle desetak dana sam radio istu parcelu ponovo a komsija nije tretirao nijednom. Kod njega su usle sada vec oko 100m i soja je totalno osusena a kod mene pocinje da se vraca boja. Naravno od te soje nema nista jer je prethodno i susa silovala taj kraj jer je peskovitija zemlja. Ali sam barem sprecio da se ne rasire na ostatak parcele.

Kod mene je Valjevka kilava, Apolo mi deluje dobar. U nicanju je bilo suprotno. Mislim da grinje necu više raditi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh