Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene soje u orosjeku slaba , ali popravlja se malo , sad je vec tako tako u prosjeku ali uzglavnice uvratine , malo po malo i nema NISTA.??

60 do 80 mahuna na jednoj biljci,??? U pa to je super,kod nas bas slabo, i na apolu i na savi. Koja je sorta u pitanju Mixer?
Nek je samo 60 mahuna ne mora 80 sa po 2 be mora 3 ili 4 zrna to je po jutru posejanih 50kg nek je 40 niklo znaci fali 20% sklopa, pa tih 40kg kad se pomnozi sa 60mahuna * 2 zrna je 120 zrna na 1 posejano ispadne 4800kg. Ili jos gore 80 mahuna po 3 zrna ispadne 240 * 40 kg niklih 9600kg/kj soje za zetvu.

Nek je samo 60 mahuna ne mora 80 sa po 2 be mora 3 ili 4 zrna to je po jutru posejanih 50kg nek je 40 niklo znaci fali 20% sklopa, pa tih 40kg kad se pomnozi sa 60mahuna * 2 zrna je 120 zrna na 1 posejano ispadne 4800kg. Ili jos gore 80 mahuna po 3 zrna ispadne 240 * 40 kg niklih 9600kg/kj soje za zetvu.
Super računica! Ala bi voleo da je to tako. Inače valjevke sam sejao oko 40 kg po jutru i ovde konkretno je niklo na kraju ne više od 60 posto. Znači da je niklo nekih 24 kile nek je 25. Što znači, 60 mahuna x 2 zrna = 120 x 25 posejanih = 3000 kg. Manje ono što se provuče ispod hedera i malo na rastur, dodjemo na nekih 24-25 meteri po jutru. Ali i to sve pod uslovom da dobro nalije zrno....

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Jesi siguran da je to odlicno sredstvo nas 5tero je radilo sa zoomom ista aktovna materija kao i uranus. Nismo mogli abamektin nabaviti pa smo ovo tukli ali nemamo iskustva hoce li sprjeciti sirenje. U koje si vrijeme tretirao i koja je temperatura tad bila? Prvi puta radim pauka pa zato pitam
Nisam radio u soj već u krastavcu i jednim prohodom sam se riješio gamadi.Vrijeme tretmana je bilo pred noć....kad sunce zađe,kontam da nije bilo više od 2o stepeni.

Pozdrav kolege, da li su ovo grinje na slikama ispod?

r29SiMR.jpg

juFR9qw.jpg

Ako jesu, molim vas preporucite nesto za prskanje :)

I kod nas na sojama se pojavljuju grinje,kod mene izgleda sa pocetka njive jedno 200-400m2,nije skroz soja suva,nego vidi se po listovima i po njoj da nekako kao da kasni sa rastom i neka tamnija boja lisca,kao ...tesko je objasniti.A nesto slicno vidim gore na prvoj slici sto je postavio clan Mikser,ukrascu sliku i oznaciti bojom sta mislim tacno.
Mozda gresim,na donjoj slici to sto je oznaceno,uporedite sa gornjom,ima razlike neke ili je neka kao senka ?.
Kod mene je tako nesto slicno u pitanju,ali malo izrazenije da kazem,manja je po visini,ima do zemlje vise suvih listova,gore po listovima nekim ima kao pege,suvi delovi.

To kod mene nisu grinje. Nego gde je slatinasta zemlja tu ostane manja i svetlija. Gde kreću grinje isto postaje svetlija pa prelazi na žućkasto...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Pozdrav kolege, da li su ovo grinje na slikama ispod?

r29SiMR.jpg

juFR9qw.jpg

Ako jesu, molim vas preporucite nesto za prskanje :)
Ja takvih ostrvaca imam dosta, a ipak nisam prskao. Pratim i ne vidim da se šire ta ostrvca napadnute soje. Kad bih sastavio u dužinu sve te fleke ne verujem da bih dobio dužine ni pola reda. I onda računam da nije ekonomski isplativo prskati POD USLOVOM DA SE DALJE NE ŠIRE TA OSTRVCA.

I večeras sam malo čupao zelje i ambroziju u Wendy, i sad već sasvim pristojno izgleda, tj. dosta je narasla u prethodne dve nedelje nakon onih 100 litara kiše. U dolovima mi je do struka, na delu gde je patila od dikambe preko kolena, a na najvećem delu je malo niža od kukova (visok sam 177cm). Još uvek cveta, ima solidan broj malih mahunica, ali skroz formiranih velikih nema mnogo (nisam brojao, izbrojaću kad sledeći put odem na njivu). Ukoliko bude u skorije vreme neke obilnije kiše biće nekog srednjeg roda, a ako ne bude kiše onda može lako da se ponovi 2017.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh