MOMOSARIC
Član
Kod mene soje u orosjeku slaba , ali popravlja se malo , sad je vec tako tako u prosjeku ali uzglavnice uvratine , malo po malo i nema NISTA.??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nek je samo 60 mahuna ne mora 80 sa po 2 be mora 3 ili 4 zrna to je po jutru posejanih 50kg nek je 40 niklo znaci fali 20% sklopa, pa tih 40kg kad se pomnozi sa 60mahuna * 2 zrna je 120 zrna na 1 posejano ispadne 4800kg. Ili jos gore 80 mahuna po 3 zrna ispadne 240 * 40 kg niklih 9600kg/kj soje za zetvu.60 do 80 mahuna na jednoj biljci,??? U pa to je super,kod nas bas slabo, i na apolu i na savi. Koja je sorta u pitanju Mixer?
ne mora značiti u sadu najslabije ona prati rast cijene kao i kukuruz naspram jedne pšenice.Soja ce biti u otkupu minimum 65 rsd.
Super računica! Ala bi voleo da je to tako. Inače valjevke sam sejao oko 40 kg po jutru i ovde konkretno je niklo na kraju ne više od 60 posto. Znači da je niklo nekih 24 kile nek je 25. Što znači, 60 mahuna x 2 zrna = 120 x 25 posejanih = 3000 kg. Manje ono što se provuče ispod hedera i malo na rastur, dodjemo na nekih 24-25 meteri po jutru. Ali i to sve pod uslovom da dobro nalije zrno....Nek je samo 60 mahuna ne mora 80 sa po 2 be mora 3 ili 4 zrna to je po jutru posejanih 50kg nek je 40 niklo znaci fali 20% sklopa, pa tih 40kg kad se pomnozi sa 60mahuna * 2 zrna je 120 zrna na 1 posejano ispadne 4800kg. Ili jos gore 80 mahuna po 3 zrna ispadne 240 * 40 kg niklih 9600kg/kj soje za zetvu.
Nisam radio u soj već u krastavcu i jednim prohodom sam se riješio gamadi.Vrijeme tretmana je bilo pred noć....kad sunce zađe,kontam da nije bilo više od 2o stepeni.Jesi siguran da je to odlicno sredstvo nas 5tero je radilo sa zoomom ista aktovna materija kao i uranus. Nismo mogli abamektin nabaviti pa smo ovo tukli ali nemamo iskustva hoce li sprjeciti sirenje. U koje si vrijeme tretirao i koja je temperatura tad bila? Prvi puta radim pauka pa zato pitam
Aha znaci nikako ne raditi preko 25,stupnjevaNisam radio u soj već u krastavcu i jednim prohodom sam se riješio gamadi.Vrijeme tretmana je bilo pred noć....kad sunce zađe,kontam da nije bilo više od 2o stepeni.
Idi dok si mlad.Kad god odem na more neki kur se desava sa sojom il leptiri il grinje.Upm.
Ja takvih ostrvaca imam dosta, a ipak nisam prskao. Pratim i ne vidim da se šire ta ostrvca napadnute soje. Kad bih sastavio u dužinu sve te fleke ne verujem da bih dobio dužine ni pola reda. I onda računam da nije ekonomski isplativo prskati POD USLOVOM DA SE DALJE NE ŠIRE TA OSTRVCA.Pozdrav kolege, da li su ovo grinje na slikama ispod?
Ako jesu, molim vas preporucite nesto za prskanje