Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Počupaj tu ambroziju, ako baci seme onda će je svake godine biti sve više i nema načina da je posle istrebiš. Ja sam tako prošao, imao na skladu sa komšijom ambrozije, te danas ću, te sutra, te vrućina, te pala kiša pa blato, te ovo te ono, i dočekao da formira seme, pa je onda čupajući rasejao i po prvom redu... I evo već dosta godina bukvalno plevim ambroziju sa tog sklada i prvog reda, ne ostane ni jedna biljka koja donese seme, ali ona ipak izlazi svake godine i polako se širi i na susedne redove. Zlo od korova!

По мени једино решење за Аброзиту је чупање и то кад падне киша по кад мало оцеди е онда и само из корена ја сам тако 3,5 јутра решио било је муке али успео сам сам апн6 и ја🤣

За комбајн нема већег зла у Соји од маторе амброзије ко није радио не зна шта је мука.Шта год радио само је елиминиши и ако је чупате морате је изнети из њиве или на мање камаре које ће комбај обићи...

нема више хемије више која делује на амброзију .ако знаш да ће је бити а планираш соју само на црно...туко сам је са 0,5лит/kj корума па поле 7 дана опет 0,5лит/кј + 0.6 савазона и трећи пут 3деци рампе и 3деци синамона и ништа као да нисам прскао сад ме чека чупазон

Poanta oko ambrozije je da se tuce bar sam ja tako, radio ove godine i odlicno se pokazalo totaln nakon 4 dana od sjetve sa zemljisnim ako javlja kisu ako ne onda 4 5 dana nakon sjetve total. Kad soja izadje van tj imate jos biljaka koje tek izlaze a ambrizija prve recke dobiva opalite ju sa 6ipol deci listega (imazamox) za 8 dana corum dash 2 deci basagrana i 5 grama harmonya za 7 dana opet isto toliko nakon takvog tretmana nisam imao ambroziju mozda 20 komada koje sam pocupo u njivu sad ovih dana a orjje toga nisam isao ovakav fretman i uvijek problemi. E sad nekad ne da vrijeme kisa vjetar pa budu problemi

Ja mislim da je dvopolje sto radim malo. Treba tropolje. Soja, zito, kukuruz i onda cu je smanjiti.Tuko sam i na crno sa maxom 120 gr po ha, pa dva puta rampa 2,5dl+1l savazona. Gađao sam je sitnu i kisa mi je pala sutradan od dubinskog herbicida.Uradio sam je bio ok. Međutim krenula je kasnije nova tura, a ja nisam reagovao jer je soja bila velika i smatrao sam da cu imati manje stete ako je ne prskam jer bi sigurno soja patila. A 8 jutara da plevim po ovoj vrucini, ne da mi se.Da i okvir je isao 8 gr po ha to sam zaboravio

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Prvi puta akaricidom radim promotori mi govore da ne radim po vrucini i bolje da predvecer radim. Jel greska raditi od 19:30 do 21 sat? Hoce to sta pomoci jer pauk je opasno negdje poceo raditi

Prvi puta akaricidom radim promotori mi govore da ne radim po vrucini i bolje da predvecer radim. Jel greska raditi od 19:30 do 21 sat? Hoce to sta pomoci jer pauk je opasno negdje poceo raditi
Kakve veze imaju akaricidi sa paucima? Akaricidi su za grinje a za paukove i leptire su insekticidi.
Procitace neko pa ce za grinje kupiti insekticid pa ce posle kukati kako hemija nije resila posao

Ја у соји имам проблема само са лошим људима,посадише ми сибирски брест уз међу.
Ауу.. ал' је то инвазивна врста,расте на све стране имам изданака по целој њиви.
У селу га већ има да расте неконтролисано из бетона улучног тротоара нарочито где су куће напуштене.
Ускоро се нећемо моћи борити против тога.
Ко издаје дозволе за увоз свега и свачега што није аутоктоно (разне пауловније,сибирски брест итд..) ја не знам !?
Нека нам је бог у помоћи !!!
43182d96cca8d8e6b4549c6d43135f2e.jpg

Abamektin u dozi 0.85 l/ha je odradio dobar posao, ali ne odličan. Radio jučer korekciju sa Hlorpirifos-om.
Tretiram od 19-20 h, ovisno o temperaturi, i ne stajem dok ne krene mrak na oči...
U oba slučaja 300 l vode po ha

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh