Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel može neko da mi kaže gdje da pogledam u NS , ili u Rumi Agrosavin insekticid premium što je neko pominjao ? Vjerovatno ću sutra tamo , a hitno mi treba , ovde više slabo šta može da se nadje , sve je pokupovano . Ili neki povoljan abamektin gdje da pogledam u ns ?

Jel može neko da mi kaže gdje da pogledam u NS , ili u Rumi Agrosavin insekticid premium što je neko pominjao ? Vjerovatno ću sutra tamo , a hitno mi treba , ovde više slabo šta može da se nadje , sve je pokupovano . Ili neki povoljan abamektin gdje da pogledam u ns ?
Premijer ima u NS Agro ing al pakovanja od 2,5dl i cena mu je jaka 2100 din. Izađe 8400 litra, a neko je napisao da ima za 6200 mada cisto sumnjam. Otisle su cene gore. Ako imas DOO pogledaj u Savakop oni bi trebali biti najeftiniji, al rade veleprodaju.Kaze mi drugar da je prekljuce dve palete akaricida otislo iz NS agro inga. Pociscen magacin. Izgleda grinja ubija na svim terenima.Evo sad gledam isto Hemoslavija online samo Vertimek i cena momacka 5600 i koji dinar 1l

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Petrović92 to je relativno.Ne znam koja bi cena mogla da ispegla totalni fijasko i podbačaj prinosa soje.Sećam se nekih godina gde nas je soja ojadila sa prinosima od 300 do 600 kg/k.j, tu te nema nigde.Soja ne može da se seje gde se kome ćefne, većina se u to uveri na teži način kada pukne k'o lajsna.U godinama sa redovnim kišama možeš da je seješ i u Sahari bez problema dok kod ovakvih epilog je svima poznat.

Premijer ima u NS Agro ing al pakovanja od 2,5dl i cena mu je jaka 2100 din. Izađe 8400 litra, a neko je napisao da ima za 6200 mada cisto sumnjam. Otisle su cene gore. Ako imas DOO pogledaj u Savakop oni bi trebali biti najeftiniji, al rade veleprodaju.Kaze mi drugar da je prekljuce dve palete akaricida otislo iz NS agro inga. Pociscen magacin. Izgleda grinja ubija na svim terenima.Evo sad gledam isto Hemoslavija online samo Vertimek i cena momacka 5600 i koji dinar 1l

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Imam doo ali nemogu raditi uvoz pesticida iz druge drzave nisam registrovan za to.osim toga kod nas je ta materija zabranhena a osim toga pitam za druga

Gledam danas u apotekama Amon 1L 2.900 dinara (abametkin) ide ga 0,75 za ha. Mora na temperaturi do 25C da bi imao efekat a uveče nije ispod 30C. Biće muka utrefiti sve to, a ako ove vrućine potraju, ništa joj neće pomoći. Ja spremio da sutra uveče u prskalicu mešam Maxbor 2 kg/ha i razmućenog golubijeg izmeta ali sve je izgleda mrka kapa. Hamletovsko pitanje šta raditi?

Petrović92 to je relativno.Ne znam koja bi cena mogla da ispegla totalni fijasko i podbačaj prinosa soje.Sećam se nekih godina gde nas je soja ojadila sa prinosima od 300 do 600 kg/k.j, tu te nema nigde.Soja ne može da se seje gde se kome ćefne, većina se u to uveri na teži način kada pukne k'o lajsna.U godinama sa redovnim kišama možeš da je seješ i u Sahari bez problema dok kod ovakvih epilog je svima poznat.
Razumemo se mi u potpunosti...kod mene retko ko i radi soju,jer ljudi misle da je to psenica baci je u zemlju,daj malo vestaka i dal ce da poprska od trave ili ne....intezivnu agrotehniku retko ko radi u bilo kojoj kulturi
Soja mi izgleda lepo,ali po prognozi ce ceo avgust da ce biti toplo i bez padavina ne ide u prilog nikako
Ako budem obilazio predvece ubacicu slike,ima mahuna ali ce biti lose nalivanje ako ne bude kise
Ova godina me podseca na proizvodnju iz 2017 godine,a tad sam uhvatio prinos od 1800 kg/h ,i nisam otisao u minus

@ACA RAIC To od goluba sad prvi put probate ili je nesto provereno,tj ima li koristi ?.
Inace temp. su velike sad i nocu,jedino cekati da zahladi ,valjda,kroz par dana.Ja cu moju Savu i Maksimus obici predvece bas da vidim jel ih sta napada.

Nešto čuo za to, a kolega drži golubove pa da se malo igram. Ako znaš kako smrde tri tvora, e onda ovo je kao - pet.

c60e926e9cc20b1a30947dc7f7090b7b.jpg

5781a12aef80a77d2af3b93bde94eff5.jpg

Delta pelikan. Posejan 17.5. Sejan na duple redove (35cm) radi probe. Zbog nemogućnosti traktorskog špartanja (zbog tog razmaka) mu je upravo primenjen tandem herbicida čupazon+motikan.

Pricao ne pricao isto ti se hvata.
Inace kod nas Amon od 2900 do 3100 din litar. Suzbio odlicno grinje. A ko ima problem sa tripsama mora nesto drugo da doda recimo Fastac.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Dali smo dobro suzbili grinje jesi gledao ovih dana sa 80 litara po hektar i rosom.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh